Kultúra

2008.04.24. 10:38

Bezárt a pécsi Bázis klub, elcsendesedik a Színház tér

A héten bezárta kapuit a pécsi Bázis Music&Culture. A zenés klub bő másfél éven át üzemelt a Színház téren.

BAMA

Először 2006 áprilisában adtunk hírt arról, hogy Pécsett is megnyitja kapuit egy Bázis Music&Culture névre hallgató klub – mégpedig a baranyai megyeszékhely szívében, a Színház téren, a volt OTP-székházban. Ilyen néven országszerte ekkor már három szórakoztató egység üzemelt: Miskolcon, Debrecenben és Szolnokon.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Jól ment a hely, nem voltak ritkák a hosszú sorok...
[/caption]

A pécsi Bázis végül 2006 augusztusában indult el, és rövid idő alatt igen népszerű lett az egyetemisták és az igényes külsőségekre is adó partiarcok körében – ahogy erről a helyszínen készített képgalériáink is tanúskodnak. A lelkesedés ugyanakkor nem volt osztatlan: a helyszínválasztást (színház és diszkó egymással szemben) kritizáló, szemeteléssel kapcsolatos olvasói levelek kapcsán mi magunk is körbenéztünk a helyszínen.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] ...sem az impozáns szórakozótársak.
[/caption]

De a történetnek vége: a klubban a múlt szombati volt az utolsó buli. A Bázisba tervezett kiemelt programokat ugyanakkor igyekeznek a város egyéb szórakozóhelyein tető alá hozni - jelezte szerkesztőségünknek a klub programszervezője. A konkrétumokról folyatasona tájékozódhatnak olvasóink programajánlónkban.

A bérleti díj volt a buktató

A szórakozóhelyet működtető cég havi másfél millió forintért bérelte a helyiségeket a PVV Zrt.-től. Néhány hónapja azonban nem fizettek, mondta érdeklődésünkre Varga Péter vezérigazgató, majd felszólításukra csökkentett bérleti díjat javasoltak. Ezt azonban nem tudta a városgazdálkodási társaság elfogadni, így közös megegyezéssel azonnal szerződést bontottak. A PVV Zrt. leltárt rendelt el, és bezárta a diszkót, magyarázta a vezérigazgató. Az újrahasznosításra pályázatot írnak ki. Természetesen lehet a továbbiakban is diszkót működtetni, de annak szigorú feltételrendszerét meg fogják szabni. Varga Péter úgy gondolja, szerencsésebb lenne, ha nem a belváros közepén működne egy ilyen típusú intézmény, ezért az egyéb jellegű hasznosítási javaslatokat fogja támogatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!