Hírek

2004.10.14. 10:37

Hírsáv

BAMA

Új áruház belépése törheti le az árakat
Szlovákiában a német Lidl diszkontlánc megjelenése egy hónap alatt 4,3 százalékos áresést produkált az élelmiszereknél.A Tesco nem hagyta annyiban a dolgot, és maga is árcsökkentéseket jelentett be. Lehet, hogy itthon is hasonlónak leszünk tanúi. (hl)

Munka nélkül maradnak a nagy útépítő cégek
Összejátszás miatt újabb vizsgálatokat indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) útépítő cégek ellen. Ha a vádak igaznak bizonyulnak, a nyáron megbírságolt öt nagyobb útépítőn kívül további cégeket zárhatnak ki a közbeszerzésekből. Nyáron az öt céget hétmilliárd forintra bírságolták. (hl)

További leépítések a szalámigyárnál
A Pick Rt.-nél véglegesítették azok névsorát, akiktől megválik a társaság. Egyelőre 198 emberről van szó, de a szakszervezet vezetője arra figyelmeztet: az állásban maradt dolgozók sem tervezhetnek hosszú távra. Golhovics Gábor attól tart, hogy a leépítés a 330 embert foglalkoztató ceglédi feldolgozóüzemet is érinteni fogja. (hl)

Spanyol kisbuszok készülnek Pécsett

Az Indcar SA. 2006-tól Magyarországon is készítené
16–36 személyes autóbuszait. A tervek szerint évente ötszáz kisbusz készülne hazánkban. A spanyol cég innen látná el a kelet-közép-európai piacot. A buszokat Pécsett gyártanák, közös gyártóbázist kialakítva
a Pannon Volánnal. (hl)

Diósgyőrben decembertől hengerelhetnek újra acélt
A diósgyőri kohókban idén biztosan nem lesz acélgyártás, de a hengersorokat beindítja az új tulajdonos, a DAM 2004. Kft. A valószínű dátum december 10. Diósgyőrben többszöri tulajdosnosváltás, és az üzem sorozatos leállítása után indulhat meg újra a munka. (hl)

A fuvarozók terhein a jövedéki adó enyhítene
A magyar fuvarozók a folyamatosan dráguló üzemanyagok miatt több százezer forintos pluszterhet kénytelenek elviselni. Ezért érdekvédelmi szervezetük, a Fuvosz azt javasolja, hogy a kormány nagyobb mértékben csökkentse a gázolaj jövedéki adóját. (hl)

Országos hálózatot hoz létre az MFB
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. tizenkilenc megyeszékhelyre kiterjedő országos hálózatot alakít ki november 5-ig. A bank nem titkolt célja, hogy közelebb hozza hitelprogramjait a magyar vállalkozásokhoz – jelentették be a pénzintézet vezetői. (hl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!