Egyéb

2004.10.15. 11:58

Hírek – újdonságok

BAMA

Almafesztivált rendeznek októberben Rakamazon
VÁLTOZATOS PROGRAMOK, almás ételek és almaevőverseny várja a Jonagold Almafesztivál és Vásár látogatóit október 17-én Rakamazon. Az egyik legegészségesebb őszi gyümölcs kedvelői reggel kilenc órától kóstolgathatják az almából készült különlegességeket, délután zenés felvonuláson vehetnek részt.

Nem jár ingyentea a brit katonáknak
SPÓROLNI kényszerül a brit hadsereg. A londoni védelmi minisztérium úgy döntött, hogy ezentúl minden csésze teáért fizetniük kell az ország határain kívül szolgáló katonáknak. Mivel a forró nedű fogyasztása a hagyományos angol életmód része, az intézkedés bejelentése nagy felháborodást okozott.

Hamburgerevési rekord dőlt meg Szingapúrban
MAJDNEM MEGFULLADT egy kísérletező kedvű szingapúri fiatalember, aki egyszerre három hamburgert tömött a szájába. A tizenkilenc éves fiú eredménye 369 grammnyi húsos szendvics elnyelése volt. Amellett, hogy a teljesítménye bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, szép pénzösszeget hozott neki a konyhára.

Érdemes kipróbálni a finom lengyel ételeket
HÍRES nemzeti ételük, az édes-savanyú káposztával készülő bigos mellett érdemes megkóstolni a lengyel konyha más remekeit is, például a céklalevest vagy a rántott juhsajtot. A krakkói Astoria szálló séfjei a napokban éppen Budapesten vendégeskednek. Látogatásuk célja, hogy a magyarok szélesebb körben is megismerjék a finom lengyel fogásokat.

Szezonnak megfelelő ízeket kínál a jó étlap
SEGÍTSÉGET KÉRNEK törzsvendégeiktől a luxusszállodák és híres éttermek minden új étlap összeállításakor. A vendégek végigkóstolják
a kínálatot, majd szavazásuk alapján dől el, melyik étel szerepelhet a jövőben a menüben. Fontos szempont, hogy az étlap ne legyen túl hosszú, és a szezonnak megfelelő ízeket kínálja.

Féltonnás tök lett a győztes Kaliforniában
TÚLSZÁRNYALTA húsz kilóval az idei kaliforniai tökbajnokság győztese a tavalyi első helyezettet. A Joel Holland által termesztett hatalmas zöldség 557 kiló 43 deka, kerülete pedig 4 méter 20 centi. Gazdája plédekbe bugyolálva szállította a verseny helyszínére a tököt, hogy
az ne veszítsen nedvességéből, tehát a súlyából se.

Nyolcadszor rendeznek kolbászfesztivált Csabán
MÁR BENEVEZETT majdnem háromszáz csapat az idei kolbászfesztiválra, amelyet október 21-én rendeznek meg Békéscsabán. Minden versenyző tíz kiló húst kap a rendezőktől, amit a saját ízlése szerint fűszerezve kell elkészítenie a helyszínen. Lesz ezenkívül disznóvágás, ifjúsági ételkészítő-verseny és termékbemutatóval egybekötött kóstoló is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!