Hírek

2004.10.14. 09:26

Hírsáv

BAMA

Tiltakozás a támogatás megszüntetése miatt
Az állattartásban érdekelt szakmai képviseletek tiltakoznak
a szaktárca intézkedése miatt, amely megvonja az állatjóléti és haszonállat-tartási támogatást. Súlyos helyzetbe kerülhet
az ágazat a támogatás visszavonása következtében. A sertésenként kétezerforintos támogatás megszűnése 3,6 millió sertést érint. (bk)

Számolóprogram segíti az adónk kiszámítását
A Pénzügyminisztérium honlapján kiszámíthatjuk, hogyan alakul a jövő évi jövedelmünk a kétkulcsossá váló személyi jövedelemadó-tábla alapján. A kalkulátor azt hasonlítja össze, hogy változatlan jövedelem esetén ki
mennyit nyer, illetve veszít az adómódosítások miatt. (bk)

Fejlesztik az informatikai üzletágat az év végéig
A Samsung Electronics Magyar Rt. várhatóan 44 milliárd forint árbevételt ér el, amiből az informatikai üzletág 20 százalékkal, az előrejelzések szerint 9,2–9,3 milliárd forinttal részesedik.
Az IT üzletág 16 százalékot, azaz 4,7 milliárd forintot hozott. (bk)

Egymillió forintos Példakép Alapítvány
A Pannon GSM mobiltelefon- társaság alapítványt hozott létre, hogy a nyilvánosság erejével és anyagilag is támogassa azokat a honfitársainkat, akik értékteremtő tevékenységükkel mindenki számára követendő példákat mutatnak. Az alapítvány alaptőkéje 5 millió forint. (cse)

Felmérik a balatoni hajózás vagyonát
A Reorg Gazdasági és Pénzügyi Rt. nyerte el a Balatoni Hajózási Rt. vagyonértékelését 1,99 millió forintos ajánlatával. A közbeszerzési eljárást a tulajdonos állam írta ki. (bk)

Új termékkel rukkolt ki a Citibank
Egyedülálló szolgáltatást kínál a Citibank ezüst- és aranykártyás ügyfeleinek. A Vásárlási Biztosítás csomag árgaranciát tartalmaz. Ha az ügyfél a Citibank kártyájával vásárolt termékét más kereskedelmi egységben olcsóbban kínálják, a bank a különbséget megtéríti ügyfelének. (bk)

Hálózatba szerveződnek a borsodi ipari parkok
Az egységben az erő jegyében kezdték meg együttműködésüket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő ipari parkok. Első lépcsőként a Miskolc-Alsózsolca Ipari Park támogatásával egy közös pályázatot nyújtottak be. (bk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!