Sport

2009.05.13. 18:21

Ezüstérmes lett a PMFC a Ligakupában

Címkék#Pécs#PMFC

Nem vallott szégyent, sőt, emberhátrányban is szépen futballozott a PMFC a Ligakupa döntőjében, de a korai kiállítás miatt nyerni nem tudott a Fehérvár ellen.

K. Mayer András

Délután három körül a PMFC stadionjánál megbénult a forgalom, autóval se ki, se be nem lehetett menni, a Siófokra induló szurkolói buszok elbarikádoztak az utcát. Út közben aztán több helyen is találkoztunk a piros-fekete drukkerekkel, s miután nem egy busz ácsorgott egy-egy vendéglátóegység előtt, biztosra vehettük, hogy a hangerőre, a hangulatra nem lesz majd panasz. Persze a Balaton-part felé közeledve a rendőri készültség is egyre szembeötlőbb lett. Már Ságváron is tucatnyi egyenruhás ácsorgott, a siófoki stadion környékén pedig csapatostul masíroztak az állig felszerelkezett rohamrendőrök.

Mintegy fél órával a kezdés előtt érkezett meg a PMFC elnök-tulajdonosa, Matyi Dezső, aki kérdésünkre elmondta, csapata első igazi derbije előtt izgul, de természetesen magabiztos pécsi győzelmet vár. És hogy mindez mit jelenthet a játékosok pénztárcája számára, vagyis részesülnek-e a pénzdíjból, csak annyit árult el, hogy erről már döntöttek, de hogy pontosan mit, csak a mérkőzés után mondja el. A lefújás után elárulta, hogy ha nyertek volna, akkor ötmilliót kapnak a játékosok, így most csak kettőt. A csapat az MLSZ-től tíz plusz kétmillióban részesült, a tízet a második helyért adták, a kettőt pedig azért, mert NB II-es együttesként jutottak be a döntőbe.

Amikor már két góllal vezetett az ellenfél, a PMFC még nem adta fel. Szabadosék harcoltak becsülettel, és leginkább a kiválóan játszó Wittrédit keresve próbáltak helyzetet kialakítani. Nem kérdés, megérdemelték, hogy egy gyönyörű szabadrúgásgóllal szépítettek, s emberhátrányban játszva is újra nyílttá tették a mérkőzést. Amit aztán Alison gólja döntött el végleg – a kétgólos hátrányból már nem lehetett visszaút. A PMFC tehát a megszerezhető két aranyérem közül egyet elbukott (de ez az ezüst nagyon szépen csillog), a bajnoki címet viszont még elcsípheti. És valljuk meg, kétségtelenül az a fontosabb.

PMFC – Fehérvár 1-3 (0-2)

Labdarúgó Ligakupa döntő. Siófok, 2500 néző. V.: Bede. PMFC: Hegedüs – Kovács G., Lantos, Szabados, Présinger – Berdó (Racskó, 16.), Szalai, Schrancz (Nagy O., 70.), Wittrédi – Lovrencsics (Fónai, 89.), Horváth Zs. (Koplárovics, a szünetben). Vezetőedző: Botos Antal. Fehérvár: Sebők – Lázár (Mohl, a szünetben), Radovics, Horváth G., Andics – Szakály D. (Dvéri, 83.), Farkas, Elek (Romero, 72.) – Nagy D., Vujovics (Sitku, a szünetben), Alves (Alison, 61.). Vezetőedző: Varga István.

12. perc: Vujovics ugratta ki Alvest, aki csinált egy cselt, mielőtt Lantos a 16-oson belül hátulról fellökte. Bede játékvezető tizenegyest adott, és kiállította a pécsi védőt. A büntetőből Vujovics a léc alá vágta a labdát (0-1).
26. perc: Elek bal oldalról lőtte a kapu előtt keresztbe a labdát, a Szabados mögül kibújó Vujovics pedig 5 méterről helyezett a hálóba (0-2).
58. perc: Radovics buktatta Wittrédit 20 méterre a kaputól. A szabadrúgást a sértett végezte el, s jobbal gyönyörűen csavart a bal felső sarokba (1-2).
70. perc: Nagy Dániel lőtte jobbról középre a labdát, a túlsó oldalon helyezkedő Alison hat méterről talált a kapuba (1-3).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!