Közélet

2012.08.17. 14:30

Mosolygó kórház: önkéntesek festették a falakat

Címkék#Pécs

Sikeresen lezajlott a Mosolygó Kórház Alapítvány második augusztusi falfestős akciója csütörtökön: a lelkes önkéntes csapat segítségével a Gyermekklinika két kórtermét varázsolták színesebbé.

bama.hu

Az Alapítvány augusztusi felhívására közel 80-an jelentkeztek, hogy szívesen segítenének vidámabbá tenni a kórház falait a gyerekek számára. A 16-ai munkában 15 önkéntes vett részt: az Alapítvány állandó segítői mellett egyetemisták, pedagógusok, civilek Pécsről és Tolna megyéből. A közel 8 órás folyamatos munka eredményeként két szoba falai újultak meg, ezentúl a "Kristálypalotában" és az Eperke-szobában is gyógyulhatnak a kis betegek.

"Két éve díszítjük a kórtermeket - mondta Kőműves Glória, a pécsi csoport koordinátora. "Főként cégeket keresünk meg, akik csapatépítő tréning keretében vállalják a kórtermek díszítését. Emellett kézműves, zenés, bábos és mesemondó foglalkozásokat is tartunk a gyerekeknek, hogy kicsit eltereljük a figyelmüket a betegségükről."

A nagy érdeklődésnek köszönhetően a szervezők további időpontokat is terveznek még a nyár folyamán és ősszel.

Ha szívesen csatlakozna az Mosolygó Kórház Alapítvány bármely tevékenységéhez, további információkat kérhet az alábbi elérhetőségeket:

Kőműves Glória
koordinátor

Email: [email protected]
Tel.: +36 (30) 580 44 27

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!