Közélet

2012.08.29. 18:45

Közel kétmilliárd forintot nyert el a pécsi egyetem kutatásokra

Címkék#Pécs

A PTE az elnyert támogatás összegét tekintve a harmadik helyen végzett a hazai felsőoktatási intézmények között.

S. G. (Dunántúli Napló)

Kiemelkedően jó eredménnyel szerepeltek a Pécsi Tudományegyetem projekttervei a „Nemzetközi közreműködéssel megvalósuló alap- és célzott alapkutatási projektek támogatása” címmel meghirdetett kiíráson.

Az universitas három pályázata nyert, összesen több mint 1,8 milliárd forint támogatást szerezve. A PTE az elnyert támogatás összegét tekintve a harmadik helyen végzett a hazai felsőoktatási intézmények között. A projektekben résztvevő kutatók a PTE munkatársai, akiknek többsége a nyár elején átadott, és október végétől Szentágothai János nevét viselő kutatóközpontban valósítják majd meg tervezett kutatásaikat.

A nyertes pályázatok az alábbi témaköröket érintik: mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló tápoldat-markerek vizsgálata című kutatási projekt, a gyulladással, fájdalommal, degeneratív és kóros érszabályozási folyamatokkal járó betegségek mechanizmusainak felderítését célzó projekt, valamint energiatermelési, energiafelhasználási és hulladékgazdálkodási technológiák vállalati versenyképességi, városi, regionális és makrogazdasági hatásainak komplex vizsgálata és modellezése című kutatási projekt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!