Közélet

2014.11.05. 19:36

Influenzaszezon: már kérhetjük a védőoltásokat

Címkék#Pécs

A krónikus betegek, az idősek idén is ingyen kapják. A gyógyszertárakba a jövő hétre várják az oltóanyagot.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Folyamatosan szállítják ki, így a jövő héttől már kérhetjük gyermek és felnőtt háziorvosunktól az influenza elleni védőoltásokat, amelyeket a gyártók idén is az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján állítottak össze. Ebben a szezonban a A/California/7/2009 (H1N1), az A/Texas/50/2012 (H3N2) és a B/Massachusetts/2/2012-like vírus került az oltóanyagba az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapjának tájékoztatása szerint.

Aki nem jogosult az ingyenes oltásra, háziorvosánál írathatja fel a készítményt. A gyógyszertárakba a jövő hétre várják az oltóanyagot, amely tavaly 2300-2500 forintba került.

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Ön beoltatja magát az influenza ellen?
---------------------------------------------------------------------------

Térítésmentesen kaphatják meg az oltást a hat hónaposnál idősebb, krónikus beteg gyerekek és felnőttek, a várandós nők, valamint azok a nők, akik a gyermekvállalást az influenza szezonális időszakára tervezik. Ezen felül az ápolást, gondozást nyújtó, rehabilitációs intézményekben, lakóotthonokban, vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt személyek, a 65 éven felüliek – egészségi állapotuktól függetlenül – illetve az egészségügyi és szociális intézmények dolgozói is jogosultak az ingyenes oltásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!