Közélet

2012.04.24. 14:07

A kis Zsófi új vesét kapott

A tizenegy éves Varga Zsófi vágya teljesült, új vesét kapott Németországból, a műtétet szombaton végezték el a pécsi gyermekklinikán.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

A három gyermekét egyedül nevelő édesapát, Varga Zsoltot, Zsófi betegágya mellett, az intenzív osztályon sikerült utolérnünk telefonon.

– Hihetetlenül örültünk a hírnek szombaton, amikor értesítettek, hogy az Eurotranszplant-program keretében új vesét kap Zsófi. Azonnal indultunk a gyermekklinikára. Az első pillanatban ugyan megijedt Zsófi, azonban ahogy közeledtünk Pécs felé, egyre bizakodóbb lett, és a műtőbe már mosolyogva vitték be.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Zsófi egyik testvérével és édesapjával a műtét előtt, otthonukban
[/caption]

A műtét jól sikerült, az első eredmények és vizsgálatok nagyon biztatóak, a vese kiválóan működik, mintha csak a sajátja lenne. Már több mint egy litert pisilt, ez pedig jó jel. Teljesen bizonyosak azonban csak egy-két hét múlva lehetünk a műtét eredményességét illetően – mondta kicsit megkönnyebbülve az édesapa.

Mint korábban megírtuk, Zsófi ötesztendősen került fel a donorlistára, az első vesét nem fogadta be a szervezete. Az elmúlt években állapota romlott, csakúgy mint a család anyagi helyzete, azonban olvasóink támogatásának is köszönhetően sikerült a számlák egy részét kifizetniük.

A család a Szemem Fénye Alapítványtól is sok segítséget kapott, a Dóri Házban pihenhettek, illetve rendszeresen gyermekmentővel szállították őket a kezelésekre. Varga Zsolt elmondta, naponta jár Pécsre a klinikára, ez pedig nagyon sokba kerül, ezért továbbra is várják az adományokat az 50400089-12018066 számlaszámon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!