Kék hírek, bulvár

2012.11.15. 11:52

Mentőst dobált téglával, elkapták

Több hónapig bújkált az a férfi, aki mentőst és mentőautót dobált meg téglával Pécsett. Tolnában elkapták, kihallgatták.

police.hu, bama.hu

Vádemelési javaslattal fejezte be a Pécsi Rendőrkapitányság Gyárvárosi Rendőrőrse azt a nyomozást, amely 2012. június 22-én indult ismeretlen tettes ellen. Ahogy azt a bama.hu is megírta, az elkövető Pécsett a Magtár utcában egy téglával dobta hátba az Országos Mentőszolgálat egyik munkatársát, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A mentőszolgálat munkatársai betegellátás céljából érkeztek a helyszínre egy begyógyszerezett nőhöz, akit azonban ellátni nem tudtak, mert a vele lévő férfi szidalmazni kezdte a mentősöket, és rájuk támadt. A mentősök segítséget akartak kérni, ennek során egyiküket egy téglával hátba dobta az agresszív férfi, majd a mentőautó oldalának is nekidobott egy téglát, ezzel megrongálva a járművet.

A történteket követően az ismeretlen elkövető a helyszínről elmenekült. A nyomozás során sikerült azonosítani a 33 éves, büntetett előéletű férfit, akit felkutatni nem lehetett, így a Gyárvárosi Rendőrőrs elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben.

A gyanúsítottat az ellene elrendelt országos körözés alapján a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai fogták el egy héttel ezelőtt. Kiderült, hogy egy Tolna megyei faluban bújt meg.

A férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett, könnyű testi sértés vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyet a Gyárvárosi Rendőrőrs a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Pécsi Városi Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!