Hírek

2006.05.02. 11:24

Elindul a balatoni szezon

Május elsején dr. Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter és Mohácsi József Keszthely város polgármestere ünnepélyes keretek között nyitották meg Keszthelyen a 2006-os balatoni évadot.

BAMA

A már hagyományosnak számító eseményen a részvevők a Csobánc nevű hajóról megkoszorúzták a Balatont, mellyel jelképesen az idei szezon kezdetét vette.
Dr. Kolber István turizmusért felelős miniszter beszédében kiemelte a Balaton hazánk turizmusában betöltött szerepének jelentőségét. A főváros után a Balaton térsége a legnépszerűbb idegenforgalmi desztinációnk. Az elmúlt esztendőben 2004-hez képest 7%-kal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek a száma. Egyre jelentősebb a Balaton hazai turizmusban betöltött szerepe. Tavaly a vendégek 62%-a belföldi volt. A forgalom növekedéséhez jelentősen hozzájárult a turisztikai szolgáltatások minőségének elmúlt időszakban elkezdődött fejlesztése. Kolber István elmondta, a kormány prioritásai között előkelő helyen szerepel a Balaton- térség fejlesztésének támogatása. Ezek között szerepel a turisztikai szezon meghosszabbításához kapcsolódó, az év nagy részében szolgáltatást nyújtó turisztikai termékek fejlesztése (gyógy-, wellnes turizmus, konferencia turizmus), az aktív szabadidő–eltöltés, pihenés kínálati feltételeinek bővítése (kerékpárutak, lovas-, golfturizmus, kulturális események), valamint a turizmushoz közvetlenül kapcsolódó szolgáltatások színvonalának emelése.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!