Hírek

2005.05.07. 00:00

Százmilliók láthatják a Milan–Juve rangadót

Jön a csúcsderbi az olasz futballbajnokságban, a vasárnap nagy eseménye a Milan–Juventus rangadó. Mindkét csapatnak 76 pontja van 34 forduló után, a Milan egyetlen gól különbséggel vezeti a tabellát. Az adatoknak megfelelő az érdeklődés, s nem csupán Olaszországban. A televíziós közvetítés jóvoltából 180 országban láthatják majd a meccset, ami a legszerényebb becslések szerint is azt jelenti, hogy legalább 300 millió nézője lesz a találkozónak.

BAMA

Fordulópont lehet a meccs, hiszen hosszú hetek után először szerezhet pontelőnyt valamelyik csapat a másik ellen. A legtöbben a Milant tartják a favoritnak, ha másért nem, hát azért, mert a szakértők szerint hatalmas lelki pluszt jelenthet a játékosoknak, hogy a csapat halvány produkcióval is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Az edzők igyekeznek majd túljárni egymás eszén, de nincs könnyű dolguk, aligha hihető, hogy akár Carlo Ancelotti, akár Fabio Capello ne tudna szinte mindent a riválisról. Capello Juventusában a hírek szerint három csatár rohamoz majd – Zalayeta, Trezeguet és Del Piero –, de ez aligha sodorja pánikba Ancellottit. Ő bízik abban, hogy a szerdán, az eindhoveni BL-meccsen megsérült (és megszédült) Paolo Maldini futballozhat. A játékos – ez csak természetes – játszani akar, noha – mint mondja – még kissé fáj a feje.

Ami a továbbiakat illeti, mintha a Juve lenne kedvezőbb helyzetben, hiszen kétszer játszik otthon (Parma, Cagliari), s csak egyszer idegenben (Livorno). A Milan éppen fordítva, utazik Leccébe és Udinéba, csak a Palermo ellen lesz pályaválasztó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!