labdarúgás - nb III.

2018.04.25. 17:30

Rázósnak ígérkezik a hajrá a PMFC számára

Ha most nem lesz bajnok a PMFC labdarúgócsapata az NB III.-ban, akkor soha. Legalábbis sokan gondolják így, és szerencsére a jelenlegi helyzet alapján a piros-feketék állnak a legközelebb az elsőséghez és ezzel a feljutáshoz. Még tizennyolc pont, és tuti megvan az aranyérem!

K. Mayer András

Ilyenkor szokták azt mondani a fanatikus drukkerek, hogy beteszik az újságból kivágott tabellát a mélyhűtőbe, hogy lefagyasszák az állást a bajnokság végéig. Most így tehetnénk az NB III. Közép csoportjával, ugyanis hat körrel a vége előtt a PMFC áll az élen.

Nagyon reméljük, hogy ott is marad. Márton Gábor együttesének előnye sajnos csak egyetlen pontocska (54, illetve 53), ami apró fór, de mégiscsak több a semminél. Az egyetlen talpon maradt rivális, a Tiszakécske (tavaszi gyengébb szereplésével a Dunaújváros szép lassan kiszállt a versenyfutásból, még az Iváncsa is megelőzte) huszonnégy kör után egy győzelemmel kevesebbet szerzett (17, illetve 16), ami fontos lehet a végelszámolásnál, a gólkülönbsége pedig jelentősen rosszabb (+38, illetve +30), ami szintén lényeges. A hátralévő fordulók egyik csapat számára sem ígérnek sétagaloppot, mind a PMFC-re, mind a Tiszakécskére várnak még rázós meccsek.

– Ebben a helyzetben az összes meccs rázós, egyik sem könnyű, lehetett ezt látni kívülről is – mondta lapunknak Sólyom Csaba, a PMFC kapusa. – Ott van például a következő ellenfelünk, a Makó, amely az utolsó előtti helyen fordult, de remek tavaszt produkál. De biztos vagyok benne, hogy a Szentlőrinc sem adja majd olcsón a bőrét. Senki sem fogja tálcán kínálni nekünk a győzelmet, mindegyikért meg kell küzdenünk.

A sereghajtó Vecsés elleni pofon mindenesetre mintha felébresztette volna a társaságot. A PMFC azóta legyűrte a Dunaújvárost, majd Hódmezővásárhelyen is magabiztosan nyert – ezekkel a sikerekkel pedig visszalépett a tabella élére.

– A vecsési meccs utáni hét elég feszült volt, rendet kellett tenni a fejekben. Nekünk, idősebb játékosoknak is erélyesebbnek kellett lennünk az öltözőben. Úgy tűnik, mindenkinek átjött, miről szól a történet. Kell az összefogás, csak úgy tudunk sínen maradni – fogalmazott Sólyom.

A PMFC hátralévő mérkőzései: PMFC–Makó (14.), Szentlőrinc (7.)–PMFC, PMFC–Mórahalom (15.), Szekszárd (9.)–PMFC, PMFC–Dabas (6.), Iváncsa (3.)–PMFC.

A Tiszakécske hátralévő mérkőzései: SZEOL (5.)–Tiszakécske, Tiszakécske–Bp. Honvéd II. (10.), Paks II. (8.)–Tiszakécske, Tiszakécske–Vecsés (16.), Hódmezővásárhely (12.)–Tiszakécske, Tiszakécske–Szentlőrinc (7.).

Kérdőjelek

Amellett, hogy mindenki szeretné már zsebben tudni a bajnoki elsőséget és a feljutást, a leginkább az foglalkoztatja a PMFC szurkolóit, hogy mi lesz majd a második vonalban, ki működteti a csapatot. Az eddigi formában biztosan nem lehet folytatni, sem az önkormányzat, sem a PSN Zrt. nem tud fenntartani egy NB II.-es klubot, vagyis más megoldás kell. Arra a kérdésre, hogy mi lesz ez, hiába kerestünk választ: senki sem tudta, vagy aki tudja, egyelőre inkább magában tartja. Az biztos, hogy ebben az osztályban éves szinten szükség lenne alsóhangon 300–400 millió forintra, vagyis tőkeerős támogató kell. Nem mellesleg a másodosztályban önálló gazdasági társaságnak kell működtetnie a csapatot, vagyis az nem lehetséges, hogy a PSN Zrt. egyik szakosztályaként legyen jelen az NB II.-ben a PMFC – ezt a helyzetet is meg kell oldani.

Kérdőjelek tehát még jócskán akadnak azon kívül is, hogy egyáltalán nyer-e Márton Gábor együttese. Ami viszont jó hír, hogy az NB II.-es induláshoz szükséges licenszet megkérte a PSN Zrt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában