Kosárlabda

2 órája

Drámai végjátékban győztek a fővárosban a pécsi lányok

Óriási csatában szerezte meg első idegenbeli győzelmét az NKA Universitas Pécs. Studer Ágnesék a TFSE-MTK-t három ponttal múlták felül a női kosárlabda NB I. 3. fordulójában.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

Két hazai siker után ezúttal idegenben szerepelt az NKA Universitas Pécs a női kosárlabda NB I.-ben. 

kosárlabda, nka, tfse
Nagy csatában győzte le a TFSE-MTK-t az NKA Universitas Pécs a női kosárlabda NB I.-ben
Fotó: Löffler Péter

Nem kezdte rosszul a mérkőzést Zseljko Djokics együttese, jobban játszott, mint ellenfele, s a nagyszünetre viszonylag megnyugtató, 13 pontos előnyt kapart össze. A folytatásban viszont nagyon felpörgött a hazai gárda, ahogy telt az idő, egyre melegebb volt a pite a pécsiek számára. Az utolsó negyedben egy időre a vezetést is átvette a TFSE-MTK, de maradt tartalék a vendégekben. Tóth Orsolya kiegyenlített, majd Studer Ágnes triplájának köszönhetően az NKA 62–59-re megnyerte a harmadik bajnoki mérkőzését is. 

Kosárlabda NB I., 3. forduló

TFSE-MTK–NKA Universitas Pécs 59–62 (11–15, 13–22, 23–17, 12–8)

Női kosárlabda NB I. Budapest. Vezette: Montgomery-Tóth, Fodor, Sörlei. Pécs: Studer 7/3, Rátkai 2, Zsebe-Weninger 5/3, Török 6, Reisingerova 20. Csere: Olawuyi 8, Held 7/6, Smailbegovic 6/6, Tóth O. 1, Kiss A. Vezetőedző: Zseljko Djokics. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában