Kosárlabda

2 órája

Hétközi forduló a Lauberben: az újoncot fogadja Zseljko Djokics együttese

Az újonc Dávid Kornél Akadémiát fogadja az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata az NB I. hétközi, 2. fordulójában. Zseljko Djokics együttese remek rajtot vett a hétvégén, s most is győzelemre készül.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

A pécsi női kosárlabda a hétvégén hazaköltözött, hiszen két év után visszatért a Lauber Dezső Sportcsarnokba az NKA – nem is akárhogyan! Zseljko Djokics együttese 103–36-ra kiütötte a Ceglédet az NB I. nyitányán. 

– Nagyon örülök, hogy visszajöttünk a Lauberbe, és hogy ennyien kijöttek. Láttam régi, 20 évvel ezelőttről ismerős arcokat is. Már csak miattuk is küldetésemnek érzem, hogy újraépítsük Pécsett azt a női kosárlabdakultúrát, aminek híre volt Európában. Remélem, hogy akik látták a mai mérkőzést, elmesélik az ismerőseiknek, hogy milyen szívvel-lélekkel játszó csapat van itt alakulóban – nyilatkozta a mérkőzés után Zseljko Djokics, aki több mint nyolcéves szekszárdi munka után tért vissza Pécsre. 

Az új vidéki születésű tréner korábban három szezonon át volt az akkor még PEAC-Pécs néven futó együttes trénere. Djokics 2012 és 2015 között 145 meccsen irányította a csapatot, amellyel 88 meccsen győzött, és elhódította 2014 tavaszán a Magyar Kupát, s abban idényben a bajnoki ezüstérmet is bezsebelte. Távozása óta ilyen jól egyik idényben sem szerepeltek a baranyaiak. Tehát a szurkolók joggal bízhatnak abban, hogy ismét elindul a siker útján Pécsett a női kosárlabda. 

A következő az ellenfél szerdán 18 órakor az újonc Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia lesz, ráadásul ismét hazai pályán bizonyíthatnak Török Ágnesék. 

Ebben a hónapban sűrűn láthatja a Lauber közönsége a pécsi lányokat, ugyanis a magyar bajnokság mellett hamarosan elrajtol az Európa-kupa is. Október 16-án az örmény Jereván, 23-án a spanyol Girona, 30-án pedig az olasz Campobasso érkezik Pécsre. 

Az NB I. 2. fordulójának további programja: Darazsak Sportakadémia–KSC Szekszárd, DVTK–ELTE-BEAC, Győr–TFSE-MTK, Sopron Basket–Szigetszentmiklós, Vasas Akadémia–Cegléd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában