Gyógyítanak

2 órája

Ismét érkezik a Fogtündér a klinikára

Ismét ellátogat a Fogtündér a PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinika Gyermekfogászatára. A Fogtündér program még 2021-ben kezdődött el, a 6 hónap - 4 év közötti gyermekek fogászati szűrővizsgálata és tanácsadás céljából.

Tóth Viktória

A legkisebbek is sokat tanulhatnak ezen a napon

Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

Október 3-án pedig első alkalommal tartják meg a Fogtündér Családi Napot, ahol a gyermekek a szüleikkel együtt ismerkedhetnek meg közelebbről a fogmosás, szájhigiénia fontosságával.

A szervezők a PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ közreműködésével játékos fogászati eszközöket alkottak meg. A résztvevők fogorvosként sárkányfogakat tömhetnek, édességgel bekent fogakat kell megtisztítaniuk, foghalacskákat kifogni, de az elektromos fogkefe használatát is gyakorolhatják. Lakatos Norbert vaklufis közreműködésével megalkothatják a saját lufi Fogtündérüket. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni az elérhető helyek erejéig  egy űrlap kitöltésével lehet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában