Kosárlabda

2 órája

Rajt-cél győzelmet aratott az NKA az Oroszlány ellen (galéria)

Győzelemmel kezdte a 2024/2025-ös NB I.-es idényt az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, amely amerikai légiósának hiányában is az első pillanattól vezetve verte az Oroszlányt.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Jól kezdett az NKA Universitas Pécs délszláv triója az Oroszlány ellen, s ezt ki is tudta használni. Nikolics jól osztotta el a labdákat Durmo és Bacsovics között, akik 5-5 ponttal vették ki a részüket a meccs eleji rohanásból, miközben csapatként képesek voltak az akadémistáknak kihúznia vendég együttes méregfogát. A kemény védekezés viszont áldozattal is járt, mert Meleg gyorsan kapta a személyiket, így Csirke Ferenc leültette. Carterék ugyan az első negyed második felében megtalálták támadásban a ritmusukat, közelíteni nem tudtak.

A rövid pihenő után az Oroszlány sokkal feszesebbre húzta a védelmét, s ez működni látszott. Az NKA nem igen talált a gyűrűbe, igaz, ebben az időszakban a vendégek sem kényeztették el az őket elkísérő szurkolókat támadásban, de így is tudtak a nagyszünetre ledolgozni a hátrányukból. Hét pont előnnyel várták a folytatást Durmóék.

A fordulást követően nagy dobópárbaj alakult ki, amiből az OSE jött ki rosszabbul miután az akadémisták védekezése egyre hatékonyabban működött.

A záró tíz percet aztán egy 8–2-es rohanással indították a vendégek, ismét ráijesztve az NKA-ra, amelyben még volt annyi erő, hogy a hajrában lepörgetve a perceket megnyerje nyolccal a meccset. Főleg úgy, hogy ekkora már Dickerson kipontozódásával három-három légióst vethettek csak be az együttesek, mivel az akadémistáknál Durham begipszelt kézzel ült a padon civilben az egész találkozó alatt. 

NKA Universitas Pécs–Oroszlány 81–73 (28–16, 12–17, 27–21, 12–17)
Férfi kosárlabda NB I., 1. forduló.
NKA Pécs: NIKOLICS 23/3, Brbaklic 5/3, DURMO 18/6, Meleg 3, BACSOVICS 16. Csere: Scherer 7/3, Kerpel-Fronius 9, Herger, Kollár. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Oroszlány: CARTER 14/6, Ruják 2, BURTON 24/3, Dickerson 8, Kenic 11/3. Csere: Illés M. 3/3, Csuti, Szabadfi, Takács Z. 11/6, Werner. Vezetőedző: Váradi Kornél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában