Labdarúgás

2024.09.01. 18:08

Leckét adtak küzdeni akarásból: a Lőrinc közel kilencven percet emberhátrányban játszva lőtt kettőt (galéria)

A labdarúgó NB II. 6. fordulójában az éllovas Szentlőrinc a második Gyirmót FC Győrt látta vendégül. A találkozó elején, a 8. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak, de leckét adtak küzdeni akarásból, s kettővel verték legnagyobb riválisukat.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Az első pillanattól tudni lehetett, hogy a listavezető Szentlőrinc számára a 6. fordulóban jött el az eddigi legnehezebb kihívás, hiszen a közvetlen mögötte álló Gyirmót FC Győrt fogadta. Erre rátett még egy lapáttal a nyolcadik percben Nagy Richárd hibája, aki egy lőrinci pontrúgást követő kontra közben ugyan megszerezte a labdát a visszazáró Szekszárdi Milán segítségével, de rögtön el is vesztette azt utolsó emberként, ezt Kesztyűs csak szabálytalanul tudta javítani. Ezért pedig járt a középpályásnak a piros lap. Az emberhátrány ellenére azonban az első játékrészben a piros-feketék jártak közelebb a gólhoz.

A második félidőben aztán leckét adott küzdeni akarásból a Szentlőrinc. Előbb a 72. percben találtak be a piros-feketék. Bőle beadását ugyan még kifejelték a vendég védők, de Stifter azonnal visszalőtte középre a labdát balról, amit a védőként harmadik találatát jegyző Szekszárdi Tamás bólintott a bal felsőbe. A ráadásban jött aztán a slusszpoén is, amikor Hleba egy szabadrúgást tekert 20 méterről a jobb felsőbe.

SZENTLŐRINC–GYIRMÓT 2–0 (0–0)
Labdarúgó NB II., 6. forduló. Szentlőrinc, 600 néző. Vezette: Farkas T. (Kovács G., Nagy V.). 
SZENTLŐRINC: Gyurján – Szekszárdi T., Szekszárdi M., Dinnyés, Papp Cs. (Stifter, 62.) – Medgyesi (Hleba, 90+1.), Rab, Kesztyűs M. – Hajdú R. (Kiss-Szemán, 90+1.), Tóth-Gábor, Nagy R. (Bőle, 60.). Vezetőedző: Waltner Róbert. 
GYIRMÓT: Hársfalvi – Szegi (Lányi, 67.), Hudák D., Csörgő V. (Miknyóczki, 56.), Helembai – Hajdú Á., Hudák M., Madarász M. (Kovács D., 67.) – Horváth R. (Adamcsek. 60.), Piscsur, Ugrai. Vezetőedző: Tamási Zsolt.
Gólszerzők: Szekszárdi T. (72.), Hleba (90+7.).
Piros lap: Kesztyűs M. (8.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában