Idén is lesz Harkány Sprint

2024.09.04. 12:21

Hat nemzet úszói pezsdítik fel a Harkányi Gyógyfürdő szombatját

Kvanduk Bence

Forrás: Shutterstock

Újra a szurkolók hangja nyomhatja el a víz csobogását a Harkányi Gyógyfürdőben, hiszen szeptember 7-én 11.30-as kezdéssel ismét megrendezik a Harkány Sprint Nemzetközi Úszóversenyt, illetve dr. Vlaskovits József Emlékversenyt. Az idei már a 39. erőpróba lesz a sorban.

A Dél-baranyai Úszóegylet, Harkány Önkormányzata és a fürdő szervezésében létrejött megmérettetésen két kategóriában, illetve négy korcsoportban versenghetnek az ifjú sportolók. Egyfelől a fedett uszodával rendelkezők és annak hiányával küzdők között lesz kialakítva mezőny, másfelől a 2014-ben és később, a 2012-2013-ban, a 2010-2011-ben, illetve a 2009-ben vagy korábban születettek alkotnak majd külön csoportot.

A versenyen a hazaiak mellet román, szerb, bosnyák, szlovák és horvát gárda is képviselteti majd magát. Sprint bajnokság révén 50 méteres számok lesznek. Először a fiú, majd a lány mezőny versenyez mellúszásban, majd jön a hát, pillangó, s a gyorsúszás. A napot a 4x50 méteres gyorsváltók zárják majd.

A megmérettetésen a Molnár János-díjat a fiú pillangóúszásban legjobb időeredményt elérő veheti át, a dr. Vlaskovits József-díj az 50 mell legjobbjához kerül majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában