Labdarúgás

2024.08.31. 19:14

Parádé! Lehengerlő teljesítménnyel szerezte meg a PMFC első sikerét

Kvanduk Bence

Fotó: Szőke Lajos/pmfc.hu

Nem kellett sokat várni idén sem, hogy megszerezze első győzelmét a PMFC női labdarúgócsapata, hiszen a 2. fordulóban megtette ezt ismét. Ugyanakkor idén már nem az NB II.-ben áll négy ponttal két meccs után, hanem az élvonalban.

A Szekszárd elleni ikszet követően a pécsi lányoknak Szegedre utaztak, ahol magabiztos teljesítményt nyújtottak. A 34. percben Égi harcolt ki egy büntetőt, amit Belaya értékesített magabiztosan, megszerezve ezzel a vezetést a piros-feketéknek.

A 74. percben aztán a másodikat is berámolták a nagy akarattal játszó pécsiek, s ez megnyugtathatta őket. Ezúttal Turit rántották le a hazaiak a tizenhatoson belül, s Belaya újabb büntetőt értékesíthetett így.

A kegyelemdöfés a 90+2. percben jött. Egy jobb oldali beadást a nem sokkal korábban beálló Kövesdi Dorina pörgetett a jobb alsóba. A szegedieknek nem volt válasza a Pécs határozott játékára.

KÉSZ-St. Mihály-Szeged–PMFC 0–3 (0–1)
Női labdarúgó NB I., 2. forduló.
Szeged: Krstovic (Aradi, 45+5.) – Marjanovic, Kránicz, Sajti (Ónodi, a szünetben), Futaki – Balázs (Simonovic, a szünetben), Malesevic, Koszo – Petrovic (Horváth L., a szünetben), Sovány, Nagy L. (Farkas N.. 76.). Vezetőedző: Hadár Attila.
PMFC: Bednar – Bódis, Bolboaca, Bocz, Rituper – Kiss, Vasile, Belaya (Balogh R., 90.) – Égi (Turi, 57.), Spiel (Máté N., 76.), Farkas J. (Kövesdi D., 90.) Vezetőedző: Németh Zsolt.
Gólszerzők: Belaya (36., 74. – mindkettőt büntetőből), Kövesdi (90+2.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában