Labdarúgás

2024.08.28. 19:27

Nem tudta megtörni a negatív szériáját a PEAC

Nem sikerült pontot szerezni a labdarúgó NB III. 5. fordulójában sem a PTE-PEAC-nak. Ezúttal az MTK II. bizonyult jobbnak.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Eddig még nem szerzett pontot a PTE-PEAC, de az MTK II. ellen is korán bajba került. A vendégek már szűk negyed óra után megszerezték a vezetést. A védők közt átcsúszó mélységi indítással ugrott ki Kenesei Noel, s a lemaradó Győri mellett nyugodtan elpasszolta a labdát a kapuba.

A 39. percben aztán tovább növelték az előnyüket a kék-fehérek, akik a pálya bal oldalán játszották fel gyorsan a labdát rövid passzokkal ekkor. A pécsiek csak nyomozták a játékszert, ami eljutott Herczeghez. Ő kissé balról 7 méterről a bal alsót vette célba, a labda a kapufáról vágódott a hálóba.

A két találat között az egyetemisták voltak aktívabbak. Lengyel egy jobb oldali beadást ollózott egy védőbe, illetve Gelencsér Gergő és Major Péter megszerezte a tizenhatoson belül a labdát a vendégektől, de előbbi Csentericsbe lőtt, utóbbi mellé. Ezt kétgólos hátrányban Lengyel is megismételte, ő a Majornak szánt passzt mérte el, a társ nem érhette el a labdát, pedig csak az üres kapuba kellett volna lőnie.

A fordulás után is rendszeresen kellemetlen helyzetbe hozta magát a vendég együttes pontatlan passzaival, de a nagyobb helyzeteket így is a fővárosiak előtt voltak. Ezúttal azonban Kaszás nagy mentése, és Győri bravúrja megmentette a PEAC-ot a bekapott góltól.

PTE-PEAC–MTK II. 0–2 (0–2)
Labdarúgó NB III., Dél-nyugat, 5. forduló. 
PEAC: Győri M. – Varga B. (Győri B., 90.), Kaszás (Czimmerman, 83.), Encz, Nagy J. (Schuszter, 66.) – Than – Leidl, Lengyel, Gelencsér G., Gelencsér B. (Kiss M., a szünetben) – Major P. (Egri, 90.). Edző: Egri Krisztián. 
MTK: Csenterics – Béres, Szőke, Stumpf – Bene, Antal (Kákonyi, 72.) – Anokye, Herczeg (Földi, 63.), Bakó (Vas, 72.), Kwadwo (Ebot, 63.) – Kenesei N. (Csucsánszky, 82.). Edző: Kanta József.
Gólszerzők: Kenesei (13.), Herczeg (39.).

Következik (09. 01., 16.00): PMFC–Dunaharaszti MTK, Gárdony-Agárd–PTE-PEAC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában