Kosárlabda

2024.08.26. 13:05

Közel jártak a németek legyőzéséhez a mieink

Kvanduk Bence

Forrás: FIBA

A nyolcadik helyen zárta a magyar U16-os lány kosárlabda-válogatott a Miskolcon rendezett Európa-bajnokságot miután Németország legyőzte az utolsó helyosztón, de a mieink feladták a leckét a győztesnek. A németek az utolsó negyedet nyerték héttel, s így a meccset összességében néggyel.

A magyar együttes csapatkapitánya Kecsmarik Olívia Anna a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia tagja. Az utolsó meccsen 19 és fél percet tölthetett a pályán, ez alatt 2 pontot szerzet, kiosztott 2 gólpasszt, és egyszer megszerezte a labdát az ellenféltől.

A találkozó kegyensúlyozott csatát hozozz eleinte, de a második negyedben néggyel elléptek a németek. Erre a mieink hoztak egy 24–17-es harmadik etapot, de a záró tíz percben ugyanez az eredmény született fordított előjellel.

A torna egészében Kecsmarik a gólpasszok terén volt a legjobbak közt a magyar együttesen belül, átlagosan 2,3 asszisztot osztott ki, nagyjából a lepattanóknál is hasonló számokat hozott, s rendre elcsent egy-egy labdát. A 10,3-as pontátlaga a negyedik legjobb volt az együttesen belül, s a 11-es határt csupán egy társa, Ocsenás Móna Petra lépte át.

Eredmény: Magyarország–Németország 69–72.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában