Labdarúgás

2024.07.25. 11:39

Pokolian fiatal csapattal bizonyítaná útja helyességét a pécsi focicsapat

Vasárnap veti bele magát a PTE-PEAC a labdarúgó NB III. küzdelmeibe. Egri Krisztián együttese a Szekszárdot fogadja 17.30-kor. A drasztikus átalakításon áteső pécsiek így rögtön egy rivális ellen mérhetik majd fel, hogy fiatal csapatuk milyen erőt képvisel majd az osztályban.

Kvanduk Bence

Fotó: LI

Rendkívül nehéz hónapokon van túl a PTE-PEAC, amely során a vezetőknek is kemény döntéseket kellett meghozniuk. Elsőként ott volt a dilemma, hogy ugyan a pályán nem sikerült biztosítani a bennmaradást, később mégis úgy alakult, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség felkérte az együttest a harmadosztályú folytatásra. Pénzügyileg nem egyszerű feladat megvalósítania ezt az egyesületnek, azonban végül az a döntés született, hogy új útra lépve, de ismét nekiveselkednek az egyetemisták a harmadik vonalnak.

A PEAC elképesztően fiatal kerettel vág majd neki az idénynek, a 2002-es születésű Archie Hawkins és Győri Márk lesz a legidősebb tagja a csapatnak, mindenki más fiatalabb náluk. Egri Krisztiánnak és stábjának így nem lesz egyszerű ütőképes együttest faragnia, pláne nem kiegyensúlyozottan teljesítőt. Az egyetemi klub viszont úgy határozott, hogy a jövőben az itt nevelkedő, illetve tanulni ide érkező labdarúgóknak megadja a lehetőséget arra, hogy bebizonyítsák, ebben vagy még magasabb osztályban a helyük. A motivációval biztosan nem lesz gond, hiszen ambiciózus, sikeréhes játékosokról beszélünk, akik az utolsó pillanatig küzdeni fognak.

Az azonban biztosnak tűnik, hogy a PEAC idén is a középmezőny második felében a kiesés ellen fog harcolni, a kérdés talán csak az, hogy nagyobb sikerrel teszi-e, mint egy évvel korábban. A lehetőség adott, hogy mindenkit megdöbbentsenek a tehetségek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában