Labdarúgás

2024.07.19. 08:36

Pár hónapja aranyérmet szerzett, mégis egy vármegye hármas csapatnál vállalt munkát a sikerkovács

A kitaposott, biztos út helyett a még ismeretlent választotta a Szederkény labdarúgócsapatának egyik legfőbb sikerkovácsa, Szigeti Endre, aki a tavalyi évben még bajnoki címet ünnepelhetett együttesével, de a következő szezonban mégsem ő irányítja majd az alakulatot.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Igencsak büszke lehet a 2023/24-es idényére a Szederkény labdarúgócsapata, ugyanis parádés mutatókkal (26 győzelem, 2 vereség, 90 rúgott gól, 20 kapott gól) mindenkit maga mögé utasított az együttes az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei II.-es bajnokságban. Ehhez kellett egy összetartó, sikerre éhes társaság, egy irigylésre méltó szurkolótábor, na meg egy vezetőedző, amely képes volt összetartani és motiválni ezt a brigádot. Nos, az egyik legfőbb sikerkovács, Szigeti Endre távozik a klubtól, így már nélküle kellene majd címvédőként szerepelni a közelgő pontvadászatban. 

– Fantasztikus egy évet töltöttem Szederkényben – nyilatkozta lapunknak széles mosollyal a sokat látott tréner, Szigeti Endre. – Az elmúlt évek legerősebb vármegye kettes mezőnye állt össze, így még nagyobb dicsőség volt, hogy megnyertük a bajnokságot. Talán ennél is fontosabb, hogy rendkívül jó közösség van itt. Múlt hétvégén például a sportkör szervezésében sportnapot tartottak, és a nagy meleg ellenére is minden korosztály képviseltette magát. 

Mint kiderült, amíg a Szederkény nem lép osztályt, marad a vármegye kettőben, addig Szigeti Endre az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei III.-as bajnokság sűrűjében töltheti majd idejét a következő idényben, ugyanis Pécsváradon fogja folytatni, segítve a felnőtteket, illetve az utánpótlást. Elmondása szerint nem volt egyszerű meghoznia ezt a döntést, hiszen Szederkényben minden körülmény adott egy tavalyihoz hasonló jó szerepléshez, míg a másik oldalon egy teljesen új együttest kell építeni. Mindenesetre döntésében kulcsszerepet játszott az is, hogy Pécsvárad az otthona. 

Továbbá lapunk értesülései szerint a 2024/25-ös idényben a Baranyában sokak által jól ismert vezetőedző, Tasselmájer Adrián veheti át a Szederkény labdarúgócsapatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában