Labdarúgás

2024.07.26. 09:15

Minden eddiginél nehezebb feladat előtt áll a Szentlőrinc

Vasárnap 19 órakor elrajtol a Szentlőrinc SE is a labdarúgó NB II.-ben. A tavaly a harmadosztály Dél-nyugati csoportját szinte veretlenül nyerő lőrinciek Ajkán kezdik majd meg szereplésüket.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Eljött az a pillanat, amire rengeteg szentlőrinci drukker várt. A piros-feketék ismét a második vonalban bizonyíthatnak miután a kiesést követő szezonban újra megszerezték erre a jogot. A Lőrincnek természetesen ezúttal sem lesz egyszerű a dolga, hogy megőrizze a tagságát, de már van tapasztalata a vezetőknek abban, hogyan alakítsák a keretet úgy, hogy a szezon végén ne kelljen búslakodnia a gárdának és a szurkolóknak. A bennmaradás eléréséhez pedig egy tapasztalt trénert, Waltner Róbertet is szerződtették.

A Szentlőrinc elsődleges célja természetesen az lehet a 16 csapatra szűkülő NB II.-ben, hogy a vonal felett maradjon, ebben az évben azonban épp a kisebb létszám miatt ez még nehezebb lesz. Egy-egy pont is sorsokról dönthet majd. Egy-két kiemelkedő együttest leszámítva mindenki veszélyben lesz, a kérdés csak az, ki bírja jobban a nyomást. Keresztes Bencéék tapasztalata ilyen szempontból rengeteget számíthat.

A higgadt befejezések dönthetnek a sorsukról

A Szentlőrincre jellemző, hogy csapatként igazán erős, nem az egyének tudásában múlja felül az ellenfeleit a másodosztályú idényeiben. Persze mindig van egy, vagy több játékos, aki egy-egy mérkőzésen kimagaslót nyújt, s ezzel dönteni képes. Idén hatalmas felelősség fog az olyan labdarúgókra hárulni, mint Nagy Richárd, aki az élvonalban szerzett rutinjával nyugalmat, higgadtságot kölcsönözhet a gárdának a kapu előtt. Az ugyanis döntőnek gondoljuk a következő idényre tekintve, hogy a csapat milyen arányban értékesíti a helyzeteit. A másodoztályban inkább a kemény védekezésre helyezi mindenki a hangsúlyt, így a támadóknak nagyo kis területtel, s kevés helyzettel kell gazdálkodniuk. A saját tizenhatosánál a Lőrinc is biztosan stabil lesz.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában