TCR World Tour

2024.07.22. 18:26

Megtartotta első helyét Michelisz Norbert

Kvanduk Bence

Forrás: Michelisz Norbert (Facebook)

Nagyszerűen sikerült a címvédő Michelisz Norbert számára a TCR World Tour brazíliai hétvégéje. Ugyan a baranyai túraautó pilóta a kvalifikáció során csak a 10. helyet szerezte meg az első futamra, emiatt a részben fordított rajtrácsos versenyen a pole-ból startolhatott.

Az első futamon rendkívül értékes pontokat csípett el azzal, hogy egészen a hatodik helyig felszáguldott, a másodikon pedig nem adott esélyt a riválisoknak, s az első helyre hozta be a Hyundait. Így továbbra is vezeti az összetett rangsort.

Az első futam élmezőnye: 1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda), 2. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk&Co), 3. Marco Butti (olasz, Honda), 4. Yann Ehrlacher (francia, Lynk&Co), 5. Thed Björk (svéd, Lynk&Co), 6. Michelisz Norbert (Hyundai).

A második futam dobogósai: 1. Michelisz Norbert, 2. Thed Björk, 3. Ma Csing-hua (kínai, Lynk&Co).

Az összetett élmezőnye: 1. Michelisz Norbert 196 pont, 2. Esteban Guerrieri 181, Thed Björk 159, 4. Yann Ehrlacher 156, 5. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 148.

Következik: Uruguay, El Pinar Autódromo Víctor Borrat Fabini (augusztus 2-4.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában