Labdarúgás

2024.07.18. 14:46

Egy igazi gólgyáros lett a PMFC tízedik nyári szerzeménye

Móga Richárd

Forrás: PMFC

Az NB III.-as közeget jól ismerő, gólérzékeny támadóval erősített az Aczél Zoltán által irányított PMFC labdarúgócsapata.

Wirth Dániel személyében egy olyan támadót szerzett meg a pécsi együttes, amely az elmúlt két idényben harminckilenc találatot szerzett a harmadosztályban az ESMTK játékosaként. A huszonkét esztendős spíler Bonyhádon született, utánpótláséveit a Szekszárdi UFC alakulatában töltötte, mígnem 2019 őszén a Bonyhád VLC színeiben mutatkozott be a vármegyei I. osztályban, ráadásul első mérkőzésén rögtön megszerezte első találatát is a felnőttek között.

Egy évvel később visszatért nevelőegyesületének első csapatába, ahol két idény alatt hatvanegy NB III.-as összecsapáson lépett pályára, de az elmúlt két év hozta meg az igazi áttörést számára, hiszen a 2022/23-as szezonban 34 bajnokin 14, a 2023/24-es évadban pedig 29 fellépésen centerként 20 gólig jutott. Emellett öt találattal segítette csapatát a kupasorozatban is.

Wirth Dániel volt a PMFC tízedik nyári igazolása.

Továbbá fontos megjegyezni, hogy a baranyai klub negyedik, egyben utolsó nyári gyakorló összecsapásának időpontja módosult, így szombat helyett péntek este 18 órakor lép pályára a horvát másodosztályú HNK Vukovar 1991 vendégeként Aczél Zoltán legénysége.

– Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen nagy múltú klubhoz igazolhattam – nyilatkozta a PMFC hivatalos felületének Wirth Dániel. –  Szeretnék tovább fejlődni, amire kiváló lehetőséget jelent a PMFC. Az előttünk álló bajnoki szezonban igyekszem gólokkal hozzásegíteni a csapatot az eredményes szerepléshez, idővel pedig majd kipróbálnám magam magasabb osztályban is – osztotta meg gondolatait új támadó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában