Labdarúgás

2024.07.26. 13:31

Az első helyre vágynak, a dobogót célozzák a PMFC-nél

Szombaton 17.30-kor a Dunaföldvár ellen elkezdi az NB III.-as szereplését a PMFC labdarúgócsapata hazai pályán azzal a céllal, hogy mihamarabb visszatérhessen a második vonalba.

Kvanduk Bence

Fotó: Kovács Liliána

Az idény elejére nagy vonalakban körvonalazódott, hogy a PMFC milyen erőt képviselhet a harmadik vonalban. A klub elöljárói igyekeztek olyan tapasztalt magot kialakítani, amely képes lehet a feljutásra, azonban a tizenkét érkezőnek még össze kell csiszolódnia a szezon első szakaszában.

– Időcsúszásban vagyunk – kezdte Kulcsár Árpád sportigazgató. – Amikor megkaptam ezt a feladatot, és Aczél Zoltán ide érkezett, csak néztünk, mert tizennyolc távozó labdarúgónk volt, azóta a helyükre tizenketten érkeztek. Jelen pillanatban 18 mezőnyjátékos és 2 kapus alkotja a keretet, ebből 9 a sajátnevelés. Az igazolásai elveink között volt, hogy pécsiesség kerüljön újra a PMFC életébe. Olyan srácokat kerestünk meg, akik valahogy kötődnek a klubhoz. Emellett azt is néztük, hogy olyan labdarúgók érkezzenek, akik már meglépték ezt a lépcsőfokot, jutottak fel az NB III.-ból. Tudjuk, a szurkolók részéről egy dolog elfogadható, a bajnokság megnyerése. Mi is így gondolkodunk, de szakmailag, mivel a keret még teljesen nem alakult ki, és a jelenlegi sem edzett együtt egy teljes hétig, ezért nem ígérgetünk felelőtlenül. A dobogó valamelyik fokát tűztük ki célul! Természetesen mindenki a bajnoki címért fog dolgozni.

Szombaton a szintén drasztikus változásokon átesett Dunaföldvár ellen kell megmutatnia a PMFC-nek, hogy mindenki ellen a győzelem esélyével fut ki a pályára. Persze a három pontot itthon akarják tartani.

– Nem gondoltam volna, hogy a pécsi labdarúgás lehet ennyire mélyen – vette át a szót Aczél Zoltán vezetőedző. – Az első másfél-két hétben két edzőmérkőzésünk maradt el, létszámban sem tudtunk úgy edzeni. A szentlőrinci edzőmeccsünk kilátástalan volt akkor is, ha egy másodosztályú csapattal játszottunk. Utána egy csodálatos, jó szellemiségű társaságot kaptam. A PMFC edzőjének és játékosának lenni rang bármilyen osztályban, ezt sulykolom az együttesbe is. A célkitűzést elfogadtam, nem is lehet más egy Pécs célja, minthogy rövid időn belül visszakerüljön a futball térképére. Nem vagyok türelmes típus, szeretem mihamarabb elérni a kitűzött célt. Van olyan játékosom, aki kettő napja edz velünk, de azon gondolkozom, hogy szombaton kezdő legyen. Az, hogy a keret az utolsó hétre állt össze, az nem megfelelő, de panaszra nincs ok, jó képességű emberek kerültek ide. Sokan nem megfelelő állapotban, nem megfelelő percszámmal jöttek, ez nem múlik el nyomtalanul. Ennek a rendbehozatala lesz a legkomolyabb feladat. Ettől függetlenül ezt a csapatot alkalmasnak tartom a céljaink elérésére. 

A tréner hozzátette, hogy a védelembe és a középpályára még szeretne játékosokat, ott még nem álltak össze, de arra ígéretet tett, hogy ez a csapat nem fog félni.

– Helyi nevelés vagyok, itt nőttem fel, amikor lehetőségem volt rá, akkor itt is fociztam – jelentette ki Helesfay Donát. – Nem vagyok már fiatal gyerek, nekem minden meccs ajándék, amin pályára léphetek. Árpival nagyjából 3 perc alatt megállapodtunk, mert ő is biztosított arról, hogy a klub keretein belül minden támogatást megkapok, és én is el tudtam engedni dolgokat, ami az osztályváltással járt. A kiesés nagyon megviselt engem, mert ez a klub nem ide való. Hosszú évek rossz dolgai miatt jutottunk idáig, de mostantól mennünk kell előre, hogy minimum arra a polcra visszajussunk, ahol az elmúlt években volt az együttes.

A labdarúgók természetesen teljes vállszélességgel beálltak a stáb mögé, s mindent elkövetnek, hogy a szurkolók is boldogak legyenek.

– Köszönöm a bizalmat, amit kaptam a klubtól – mondta Hegedüs Márk. – Nem volt kérdés, hogy segítek az egyesületnek, mert most és mindigis támogattak engem. A PMFC-t képviselni megtiszteltetés. Mind napról napra egyre jobban átérezzük, mit jelent ennek a klubnak a kötelékébe tartozni. A legfontosabb, hogy megfelelő legyen a kohézió, és akkor nem az lesz a kérdés, hogy elérjük-e a célunkat, hanem az, hogy mikor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában