Labdarúgás

2024.07.17. 14:30

A címvédő Fradi csak tavasszal jön Pécsre

Elkészítette a Magyar Labdarúgó-szövetség a Simple Női Liga őszi tervezett menetrendjét, így az is kiderült, mikor, s kivel vív először az élvonalban az újonc PMFC.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Izgalmas év vár a PMFC női labdarúgócsapatára miután veretlenül megnyerte első idényében az NB II.-t. Az élvonalban kemény ellenfelekkel találja majd szembe magát, de a szurkolók így az ország legjobb labdarúgóit is láthatják majd a Stadion utcában.

Először az augusztus 24-i hétvégén lépnek majd pályára Németh Zsolt tanítványai, ráadásul rögtön rangadót játszanak, hiszen a szomszédvári Szekszárd látogat majd Pécsre.

Az első igazán nagy ellenfélre sem kell sokat várni, szeptember 7-én vagy 8-án érkezik a tavalyi bronzérmes, az MTK Budapest a piros-feketékhez. Majd november 9-10-én az ezüstérmes Győr látogat Pécsre.

A bajnokot, a Ferencvárost csak tavasszal láthatják majd Baranyában a rajongók, ősszel a pécsiek mennek a Fradihoz, s a tavalyi negyedik Puskás Akadémia is vendéglátóként lép majd ellenük pályára először.

A másik újonc, a Budapest Honvéd október elején látogat majd Baranyába.

A 12 csapatot számláló NB I. alapszakaszból és rájátszásból áll. Az első időszakban 22 fordulót rendeznek, az eszerint kialakult eredmény szerint zajlanak majd a helyosztók. az első két helyezett két győzelemig tartó bajnoki döntőt vív egymással, a 3-4. csapatok a bronzéremért csapnak össze, és így tovább. Ebből 12 forduló fut majd le az ősz során, azaz a téli szünetet követően még tíz mérkőzés áll majd mindenki rendelkezésére, hogy javítson a helyezésén a rájátszást megelőzően.

A kihívásokra nagy erőkkel készül a PMFC, amely a BL-ben is szereplő kanadai-svéd kapus, Chandra Bednar, a hazai első osztályú rutinnal rendelkező középpályás, Kiss Gabriella és tízszeres román válogatott védő, Vasile Elena Giorgiana után leigazolta a belarusz Belaya Valeryiát is.

A PMFC programja

Augusztus

24.: PMFC–Szekszárd.
31.: Szeged–PMFC.

Szeptember

07.: PMFC–MTK Budapest.
14.: Astra HFC–PMFC.
21.: PMFC–Viktoria FC.
28.: Ferencváros–PMFC.

Október

12.: PMFC–Bp. Honvéd.
19.: PMFC–Soroksár.

November

02.: Puskás Akadémia–PMFC.
09.: PMFC–ETO FC Győr.
16.: Diósgyőr–PMFC.
23.: Szekszárd–PMFC.

Január

18.: PMFC–Diósgyőr.

Még játéknap nélküli meccsek: PMFC–Szeged, MTK Budapest–PMFC, PMFC–Astra HFC, Viktoria FC–PMFC, PMFC–Ferencváros, Budapest Honvéd–PMFC, Soroksár–PMFC, PMFC–Puskás Akadémia, Győr–PMFC.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában