Ritmikus Gimnasztika

2024.06.19. 09:58

Megismételt bravúrok: sziporkáztak a pécsi tehetségek Törökbálinton

Móga Richárd

Forrás: Pécsi Ritmikus Gimnasztika SE

A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület több kiválósága is parádézott, méghozzá egy igencsak erős mezőnyben, a Magyar Bajnokságon.

A kvalifikációs vidékbajnokságról húsz pécsi jutott tovább, így már önmagában ezzel is büszkélkedhet a baranyai egyesület. A II. osztályba ötödikként végzet a csapat, ami örömteli, tudván azt, hogy „csupán” heti három edzésen vesz részt a brigád, míg az I. osztályba minden kategóriában sikerült dobogóra állni.

A „kisgyermekek” között (2015/16) a Borbás Zselyke, Csortos Léna, Konkoly-Tege Hanna, Mandel Adél, Rácz Emili és Tóth Kiara alkotta formáció megismételte a tavalyi bravúrt, s az MTK és a Hegyvidék mögött bronzérmet szerzett.

A pécsi gyermek csapat negyedikként végzett, viszont a 2014-es szüléstű Kristóf Szinta Déva a tavalyi harmadik hely után hibátlan karika gyakorlatával első lett,  így magyar bajnoki aranyérmet szerzett. A serdülők ötödik és hetedik helyen végeztek, Kachovetz Kinga pedig bronzérmes lett.

– Ennek a versenynek már nagy tétje volt, ugyanis a részben az itt elért eredmények alapján kerül sor a 2025-ös junior válogatott csapat keretének kialakítására júliusban – nyilatkozta lapunknak a Heszné Andrea, a Pécsi RGSE menedzsere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában