Labdarúgás

2024.06.12. 07:40

Jön a történelmi szezon utolsó felvonása: hajrá Villány!

Nem túl rózsás a Villány labdarúgócsapatának helyzete a Területi I. Osztályozó visszavágója előtt, de Kósa Zoltán legénysége vélhetően mindent megfog tenni annak érdekében, hogy izgalmassá tegye a párharcot a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye egyes bajnokság aranyérmese ellen. A Tiszaföldvár elleni találkozó szerdán 17 órakor kezdődik a Villány TC Sporttelepen. Tessék tehát készülni, jön az idei utolsó felvonás.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Történelmi szezonjának utolsó felvonására készül az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokság idei aranyérmese, a Villány labdarúgócsapata. Nem túl rózsás a helyzet, ugyanis a Területi I. Osztályozó odavágóján nagy pofont kapott a baranyai együttes a Tiszaföldvár vendégeként, de Kósa Zoltán legénységét nem úgy ismerni, hogy feltett kézzel szállna harcba, még a négygólos hátrány ellenére sem (5–1).

Jön az utolsó tánc, ahol nagyot kell harcolni.
Jön az utolsó tánc, ahol nagyot kell harcolni. 
Fotó: Löffler Péter

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hétvégén több villányi alapember sem utazott el a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei bajnokhoz. Fischer Roland és Wiesner Szabolcs keresztszalag szakadás miatt elérhetetlen volt, Gellén Dávid sárgalapos eltiltását töltötte, Bischof Gergő és Régert Valér játékára pedig egyéb elfoglaltság miatt nem lehetett számítani. Ráadásul csupán két kapus ült a kispadon cserére várva. Igaz, egyikük, Wilkesz Edward a nyolcvankettedik percben lehetőséget kapott, röviddel később pedig góllal hálálta meg a bizalmat. A huszonkét esztendős hálóőr egyébként legutóbb még a 2018/19-es idényben volt eredményes, egy U19-es futsalmeccsen.

Mindenesetre ezzel szemben a házigazdának sok oka nem lehetett panaszra, így végül a vártnál simábban alakult a rangadó. Sőt, a Tiszaföldvár vezetőedzőjének, Sonkoly Lajosnak elmondása szerint, akár könnyedén hat-nyolc találattal is nyerhetett volna együttes, ha a ziccereknél kicsit jobban koncentrál. Kár lenne tehát tagadni, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok idei aranyérmese nem került közel ahhoz, hogy ötvenhat esztendő után ismételten a harmadik vonalban bizonyíthasson. Persze a Villány hazai terepen komoly játékerőt képvisel, a szurkolókkal tizenkettedik emberként kiegészülve pedig képes lehet alaposan megszorongatni ellenfelét.

Az előzetes tervek szerint a „Jászkunfutball” élőben közvetíti majd a Villány–Tiszaföldvár mérkőzést.

  • Szerdai mérkőzések: Füzesabonyi SC-Erőss Út–Monostorpályi SE, Villány TC–Tiszaföldvár SE, Tatai AC–Csepel TC, Bánk-Dalnoki LA–Gyulai Termál FC, Dunaharaszti MTK–Mátészalkai MTK, Balatonalmádi SE–Ózd-Sajóvölgye, (mindegyik 17.00).
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában