Labdarúgás

2024.06.26. 16:30

Focimezre cserélték az orvosi köpenyt, két érmet szerzett a Magyar Labdarúgó Orvos Válogatott

Az idei esztendőben is nagy népszerűségnek örvendett a Medigames, vagyis az orvosok és egészségügyi dolgozók világbajnoksága. A tornán többek között remekelt a baranyai játékosokat is adó Magyar Labdarúgó Orvos Válogatott, ugyanis egy bronz- és egy ezüstéremmel sikerült zárni.

Móga Richárd

Forrás: Dr. Fazekas Gábor/Medigames

A megmérettetés az 1978-as megalakulása óta a világ leghíresebb egészségügyi eseményévé vált, amely lehetőséget nyújt az orvosi és egészségügyi szakmák képviselői számára, hogy kedvenc sportjaikat űzzék.

Évente közel kétezer ember veszt részt ezen a sport-és szakmai összejövetelen, több mint negyven ország képviseletében, mindezt az olimpia szellemében.

Ezúttal Saint-Tropezben, a világ kétségtelenül egyik legszebb és leghíresebb falujában lehetett örökre szóló élményt szerezni, s szerencsére a labdarúgóknak sikerült.

A fiatalokból álló együttes a nyitányon Mexikót legyőzte (2–0), másnap pedig Brazília ellen sem lehetett panasz a teljesítményre, de a nem sikerült feltörni a védelmet, a rivális pedig egy kontrából megszerezte a vezetést, és nem adta ki a kezéből a győzelmet (1–0).

Aztán a negyeddöntőben Franciaországot sikerült kipipálni, ráadásul hátrányból felállva (2–1), két nyerőcserének köszönhetően, viszont az elődöntőben nem volt esély a bravúrra Norvégia ellen (4–0). Ennek értelmében a bronzmeccsen lehetett vigasztalódni, s a lefújást követően lehetett is ünnepelni, hiszen parádés játékkal a torna során másodszor is legyűrte a válogatott Mexikót (4–0), így harmadikként végzett.

Mindeközben a magyar öregfiúk veretlenül jutottak a fináléba, azonban Olaszország nem hibázta el a kínálkozó lehetőséget (0–3).

Ebben az élményben és kiváló szereplésben kulcsszerepet vállalt Nyitrai Miklós, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja is, aki támogatta, s jelentős anyagi segítséget nyújtott.

A tornán résztvevő, a PTE kötelékébe tartozó tagok: Dr. Fazekas Gábor (az Érsebészeti Klinika egyetemi adjunktusa), Dr. Józsa Gergő (a Gyermekgyógyászati Klinika Gyermektraumatológiai részlegvezetője), Dr. Fehér Zsolt (az AITI Gyermekaneszteziológiai Tanszékének klinikai főorvosa), Dr. Gyimesi Tamás (a II. Sz. Belgyógyászati Klinika korábbi munkatársa, jelenleg a Szigetvári Dialízis Központ Orvosigazgatója), Dr. Belák Mátyás (az Urológiai Klinika szakorvosa), Dr. Lukács Márk (az Ortopédiai Klinika rezidens orvosa), Gelencsér Gergő (POTE medikus), Németh Dávid (POTE medikus).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában