Labdarúgás

2024.06.01. 10:07

Egyelőre csak egy napra, de felélesztik a futballt a baranyai településen

Móga Richárd

Fotó: Kovacs Ferenc

Ha egyelőre csak egy napra is, de szombaton este Görcsönyben újra felélesztik a futballt.

Fájó lehet a helyiek számára, hogy imádott labdarúgócsapatuk legutóbb még a 2018/19-es vármegye hármas szezonban állt rajthoz, azóta viszont gyakorlatilag nincs élet a focipályán. Abban az idényben egyébként huszonkét bajnoki alatt tizenegy pontot begyűjtött az együttes, de négy egységet büntetés miatt levont a szövetség, így végül tizenegyedikként sikerült zárni. Érdekesség, hogy abban a pontvadászatban kizárták a Mágocs és a Merenye labdarúgócsapatát is. 

Mindenesetre az utolsó bajnoki azóta is felejthetetlen sokak számára, ugyanis Kővágószőlős vendégeként már három góllal is vezetett a Görcsöny, köszönhetően Sipos Gábor duplájának és Tolnai Róbert találatának, de a házigazda kiegyenlített, azonban a véghajrá előtt ismét előnybe került a vendégcsapat Takács Lajos révén, s végül begyűjtötte a három pontot.

A szombati meccsen ott lesz ennek a meccsnek néhány főszereplője is, az esemény szervezője, Stier Krisztián is, aki legutóbb még a 2010/11-es szezonban lépett pályára, természetesen a Görcsöny színeiben. A hétvégi barátságos mérkőzés 18.30-kor kezdődik, és 2x30 perces játékrészben bizonyíthatnak a régi motorosok. Egy remek kezdeményezés, s csak bízni lehet abban, hogy ennek hatására esetleg valami elindul ismét Görcsönyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában