Kosárlabda

2024.06.13. 14:07

Egy vidéki csapat a fővárosiak között: négyes döntőre készül a PTE-PEAC

Móga Richárd

Fotó: Bálint Kornélia

Gyakorlatilag teljesen kicserélődött a PTE PEAC NB II.-es férfikosárlabda-csapata az idei idényre, de így is ott kopogtat az NB I. B. ajtaján Kmezic Zoran legénysége.

Az alapszakasz során az utolsó körben ugyan becsúszott egy vereség, a Kozármisleny kiélezett csatában jobbnak bizonyult (84–86), de így is 15-1-es mutatóval lett nyugati bajnok a pécsi klub. A hétközben a keresztjáték is befejeződött, és a négy közé jutásért minden párharcban kettős győzelemmel jutott a jobb csapat az NB II. legjobb négy együttese közé.

Ahogy kezdetben a Közgáz SC és DSK vendégeként (74–79), úgy hazai környezetben is (94–79) hullámzó, fordulatos csatán érvényesült a PTE-PEAC akarata. Mindkét felvonás során behúzta a második negyedet a fővárosi rivális, de a többi játékrészben a baranyai brigád sziporkázott, így nem igazán forgott veszélyben a továbbjutás.

A négyes döntőt a TFSE rendezi a Koltai Jenő Sportközpontban. Június 14-én a TF-BP U23–Honvéd Ludovika SE összecsapásával indul a négyes döntő 18 órakor, majd 20.30-tól rendezik a TFSE–PTE-PEAC párharcot. Másnap 15.30-tól lesz érdekelt a pécsi együttes a TF-BP U23 ellen, míg a másik meccs 18 órakor lesz esedékes. Vasárnap a 15.30-kor kezdődő TF-BP U23–TFSE nyitja a sort, 18 órakor pedig Honvéd Ludovika SE–PTE-PEAC mérkőzés kerül reflektorfénybe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában