Labdarúgás

2024.05.29. 09:31

Kicsiként éltek úgy, mint a nagyok: csodás évet zárt a Kozármisleny

A legkisebb költségvetéssel végeztek a legjobbak közt. Sokakat meglepett ebben az évben a HR-Rent Kozármisleny azzal, hogy milyen jól szerepelt, s hány sokkal jobb lehetőséggel bíró együttest is megelőzött a labdarúgó NB II.-ben.

Kvanduk Bence

Óriásit fordult a világ egy év alatt a HR-Rent Kozármislennyel. Aczél Zoltán vezetőedző, Kozics Barna, Tóth Zoltán visszatérése, illetve a nyári érkezők, többek közt Horváth Péter és Molnár Ádin teljesen megváltoztatták, hogy mi a Kozármisleny plafonja.

Kozármisleny
Az év első rangadója tökéletesen lefestette az egész évet. Kozármislenyben hatalmas öröm, Pécsen tehetetlen kétségbeesés
Fotó: Laufer László

Az előző idény végén még osztályozót játszó gárda ugyan Tiszakécskén beragadt a rajtnál, de azt követően olyan menetelésbe kezdett, amivel meglepték az egész országot. Csak a későbbi bajnok Nyíregyháza tudott ennél is nagyobbat ugrani hazánk labdarúgásának ranglétráján. Igazán viszont a 9. fordulóban, a PMFC elleni rangadón indult be a Misleny. Az a 3–0-s – a piros-feketék számára megsemmisítő vereség – olyan lendületet adott Nagy Erikéknek, hogy a Vasast is megfogták egy hétgólos thrilleren. Major a 90+2. percben szerezte a győztes gólt, nem egész három perccel Novothny egyenlítése után.

Még évekig emlegetik majd ezeket a meccseket Kozármislenyben

Persze nem csupán ezt a két emlékezetes csatát vívta meg a csapat. A szurkolók még sokáig szívesen gondolnak majd vissza az Ajka elleni 3–0-ra vagy a Siófok 7–0-s legyőzésére.

A tavasszal már jobban döcögött a szekér, de nagy sikerekből így sem volt hiány. A végül feljutó Győrt is legyőzték már Daru Bencével is a kezdőben, s a Gyirmótnál is összejött egy 5–3-as siker 3–1-es hátrányból felállva. Ebben a szakaszban viszont csalódásokból is jutott már. A Kazincbarcika, a BVSC-Zugló vagy a Csákvár elleni vereséget is idesorolhatjuk.

Nem fukarkodtak a gólokkal a mislenyiek

Aczél Zoltán Mislenyben a liga egyik legjobb támadóstratégiáját rakta össze messze nem az NB II. legjobb lehetőségei mellett. A kék-fehérek 55 gólig jutottak a 34 forduló során. Ennél többet csak a dobogósok szereztek. A feljutásról lecsúszó Vasas, a bajnok Nyíregyháza és a második Győr a sorrend. Ennek a fellépésnek viszont ára is volt, amit szerencsére tudtak ellensúlyozni Hegedüsék. A Mislenynél többször csak a sereghajtó Mosonmagyaróvár, a szintén kieső Siófok, illetve az épp csak bennmaradó Szombathely hálója rezgett, illetve a Gyirmót és a Csákvár egálban van a kék-fehérekkel ezen a téren.

Ennek persze nagy letéteményese volt a gólkirály, Kirchner Krisztián is, de az idény közben eligazoló Vajda Rolandról sem szabad megfeledkezni, aki a kiszolgálásban jeleskedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában