Úszás

2023.09.26. 20:30

A nyíltvízi paraúszó világkupán is remekelt a pécsi paralimpiai bajnok

Móga Richárd

Forrás: Magyar Paralimpiai Csapat

Másfél hónapja még a manchesteri paraúszó világbajnokságon bizonyíthatott a PSN Zrt. paralimpiai bajnoka, Konkoly Zsófia, azonban a közelmúltban a szardíniai San Teodoróban rendezett nyíltvízi paraúszó világkupán tette le névjegyét, ráadásul sikerült negyedikként célba érnie.

– Sajnos nagyon kevés versenylehetőség van paraúszók részére, így minden lehetőséget szeretnék kihasználni, ami adódik – nyilatkozta a versenyt követően Jancsik Árpád tanítványa. – Edzőmmel egyezteve, úgy gondoltuk, hogy a felkészülés elején ez a lehetőség bőven belefér, egyébként is jó egy kis változatosság, így szerettem volna kipróbálni magam a nyíltvízen is. Nem mondom, hogy könnyű volt, de a negyedik helyezéssel abszolút elégedett vagyok.

Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Konkoly két éve, Tokióban 100 méter pillangón arany-, 400 méter gyorson és 200 méter vegyesen pedig ezüstérmes lett, az idei, manchesteri világbajnokságról pedig egy-egy első (200 m vegyes) és második (100 m pillangó) hellyel tért haza.

Visszatérve még a szardíniai próbatételre: nem mehetünk el szó nélkül a másik magyar induló, Széni András mellett sem, aki összevont kategóriában hetedikként végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában