Kosárlabda

2019.07.25. 17:02

Nem került be a legjobb nyolc közé a válogatott

Címkék#wentzel

Legközelebb a házigazda Thaiföld ellen lépnek pályára.

Szabó D.

Miután ezüstérmes lett az U18-as női kosárlabda Európa-bajnokságon, pihenő nélkül, Thaiföldre utazott a magyar válogatott, hogy részt vegyen az U19-es lányok világbajnokságán. Völgyi Péter együttese a „halálcsoportot” a harmadik helyen fejezte be, majd Japán ellen maradt alul a legjobb 16 között, így a 9-16. helyért folytathatja.

Az élvonalbeli PEAC-Pécs játékosa, Wentzel Nóra nagyon bekezdett a tornán, a Dél-Korea ellen 92-68-ra megnyert nyitómeccs legjobb pontdobója volt. Majd egy nappal később, a remek játékerőt képviselő ausztrálok ellen sem kellett szégyenkeznie, hiszen a 10 ponttal (71-81) elveszített találkozón 10 pontot, 5 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett. A csoportban utoljára az Egyesült Államokkal küzdöttek meg a mienk, s a papírforma érvényesült, az amerikaiak fölényesen, 95-50-re győztek. A nyolcaddöntőben pedig Japán legjobbjai következtek, akik sajnos szintén nagy falatnak bizonyultak (68-76), a legjobb nyolcba végül az ázsiaiak jutottak.

Wentzelék legközelebb pénteken a házigazda Thaiföld ellen lépnek pályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában