Olaszos komédia és termelési dráma is debütál

2 órája

Három premierrel készül a Pécsi Nemzeti Színház októberben

Aligha telhetne eseménydúsabban az ősz a színházkedvelők számára. Már három premierre sor került a Pécsi Nemzeti Színházban, októberben további három új produkció debütál a teátrumban. Kortárs szerzők darabjait láthatjuk, de régi, olasz slágerek is felcsendülnek.

Mohay Réka

„Júlia – Párbeszéd a szerelemről” címmel mutatják be a Pécsi Nemzeti Színház N. Szabó Sándor termében Visky András monodrámáját október 4-én 20 órakor. A szöveg a 2024-ben Kossuth-díjjal kitüntetett erdélyi szerző édesanyjának emlékiratai alapján készült, kerettörténete valós családi eseményeket dolgoz fel. 

Pécsi Nemzeti Színház, premierek, Füsti Molnár Éva, Visky András, Györfi Anna
A Pécsi Nemzeti Színház egyik új premierje Visky András művét dolgozza fel Füsti Molnár Éva előadásában, illetve újra láthatjuk Györfi Annát az Anconai szerelmesek második részében
Forrás: Pécsi Nemzeti Színház, Méhes Károly

Visky András közvetlenül a Kossuth-díj átvétele előtt Pécsen dolgozott az írórezidencián, ennek zárásaként márciusban nyilvános beszélgetésre is sor került a szerzővel. Itt is szóba került a Júlia című darab, melyről, mint elmondta, édesanyja emléke előtt kíván tisztelegni. Az író ekkor arra is visszaemlékezett, anyja  minden este felolvasott neki és testvéreinek a Szentírásból. A monodrámát Füsti Molnár Éva rendezi és adja elő a közönségnek.
Október 12-én 19 órakor mutatják be a „Délvidék” című előadást, amelynek műfaját a készítők termelési drámaként jelöltek meg. Háy János a színdarabot a Pécsi Nemzeti Színház felkérésére írta. A cselekmény Délvidéken játszódik, amely rendkívül szegény, részben elképzelt, részben valós része Magyarországnak. Az előadás többek között a társadalom perifériájára sodródott emberek sorstragédiáját kívánja bemutatni. Főbb szerepekben Köles Ferenc, Darabont Mikold és Bera Márk lesz látható.

Október 19-én debütál a népszerű sikerdarab, az „Anconai szerelmesek” második része. 

Az első részt húsz évvel ezelőtt kiemelt érdeklődés mellett játszották több évadon át. Most a cselekményben is két évtizedes ugrás következik, tovább bonyolódnak a rokoni szálak, valamint hasonlóan fülbemászó, ismert olasz slágerek csendülnek fel, mint a zenés komédia első részében

. A produkcióban többek között Laklóth Aladárt, Györfi Annát és Götz Attilát láthatjuk, de a korábbi szereposztásból visszaköszön még Stubendek Katalin, Vermes Tímea és Józsa Richárd is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában