Színvonalas rendezvény

2 órája

Drávaszögi magyarok találkoztak, fesztiváloztak

Tóth Viktória

A harkányi Harka Néptáncegyüttes is fellépett

Fotó: Mészáros Dávid

Különösen színvonalas rendezvény zajlott szeptember 20. és 22. között Siklós térségében. A „Fontos Vagy Nekünk” egyesület immár tizenegyedik alkalommal tartotta meg a Drávaszögi Magyarok Fesztiválját

Siklóson, Kistótfaluban és Nagyharsányban is voltak programelemek. A fesztivál nyitórendezvényét az Örsi Ferenc Művelődési Központban tartották pénteken 14 órától. Majd este a vár udvarán Csajághy György, A magyar lélek hangja című tárogató előadásával folytatódott az esemény. 

A néptánccsoportok felvonulása
Fotó: Mészáros Dávid

Szeptember 21-én Kistótfaluban határon inneni magyarországi és határon túli horvátországi népzenei és néptánc amatőr művészeti csoportok felvonulása és fellépése kápráztatta el a látogatókat. Csak Horvátországból 6 tánccsoport érkezett. Mintegy 200 táncos vonult fel a kis faluban, a sort lovaskocsi vezette. Őket követte öt díszmagyarba öltözött lovas, majd a népviseletbe öltözött táncosok. A néptánc és népzene gálán Külső- és Belső-Drávaszöget képviselő csoportok mutatkoztak be.

Lovaskocsi vezette a menetet Kistótfaluban
Fotó: Mészáros Dávid

A zárónapon, szeptember 22-én pedig Nagyharsányban, a református templomban volt ökumenikus istentiszteletet. Délután mintegy zárásként egyházi és világi kórusok hangversenye volt hallható a siklósi református templomban.

Vastag Judit, az egyesület tiszteletbeli elnöke a rendezvény kapcsán kiemelte a civilek és az egyház összefogásának erejét. Mint mondta, mind Kistótfaluban, mind Nagyharsányban nagy szeretettel fogadták őket, a fellépőket meg is vendégelték, s többek között a siklósi református egyház is az egyesület nagy segítségére volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában