Körmenet is indul

2024.08.09. 13:40

Nagyboldogasszony napját tartják Máriagyűdön

Jusztin Levente

Augusztus 15. és 18. között tartják a Nagyboldogasszony Főbúcsút Máriagyűdön. Augusztus 15-e, Szűz Mária halála és mennybemenetelének ünnepe fontos nap az egyház számára. Minden megkeresztelt katolikust várnak a szentmisére, hogy együtt ünnepeljék és megtapasztalják Isten szeretetét.

Csütörtökön 10 órakor Mayer Mihály püspök celebrálja az ünnepi szentmisét. A búcsú 14 órakor litániával, kegytárgyak megáldásával és a búcsúval zárul. Este 6 órakor Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész koncertjét hallgathatják meg a kilátogatók. Augusztus 17-én a Pécsi Egyházmegye fogadalmi búcsúját tartják, ami 10 órakor kezdődik a szentmisével, 11 órakor rózsafüzér-körmenet indul a Fájdalmas Szűzanya szobrához, majd ez a nap is litániával és a zarándokok búcsúztatásával zárul. Vasárnap ugyancsak 10 órától tartják a szentmisét, 11 órától pedig ismét indul a körmenet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában