Drávaszögi Magyarok Fesztiválján

2024.08.24. 08:20

Határainkon belüli és túli magyarok találkoznak

A „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület immár tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Drávaszögi Magyarok Fesztiválját szeptember 20. és 22. között. Mivel az egyesület Nagytótfaluban alakult meg, ezért a tavalyi, jubileumi fesztivált Nagytótfaluban tartották, most Siklóson és Kistótfaluban és Nagyharsányban is tartják majd az eseményt.

Tóth Viktória

Mint azt Vastag Judit, az egyesület tiszteletbeli elnöke ismertette, a nyitónapon, pénteken 14 órától a siklósi Örsi Ferenc Művelődési Központban köszöntőt mond Keszei Judit, az egyesület elnöke valamint Riegl Gábor polgármester. Közreműködik még Balogh János néprajzkutató - táncfolklórista és a„Fontos Vagy Nekünk” Egyesület kamarakórusa, Ruzsicska Ilonka népmesemondó és a Harka néptánccsoport. Majd 18 órakor kezdődik a vár udvarán A magyar lélek hangja című folklórműsor Csajághy György tárogatóművésszel, néptánccal, népdalokkal.

Szeptember 21-én Kistótfaluban határon inneni magyarországi és határon túli horvátországi népzenei és néptánc amatőr művészeti csoportok felvonulása és fellépése lesz látható, közel 200 táncos fog felvonulni a faluban. A rendezvénytéren pedig minden tánccsoport külön bemutatkozik. A fesztivál egyik leglátványosabb része a néptánc és népzene gála, amelyen Külső- és Belső-Drávaszöget képviselő csoportok mutatják be programjaikat. A zárónapon, vasárnap pedig Nagyharsányban, a református templomban ökumenikus istentiszteletet szerveznek 10.30-tól két kórus bemutatkozásával. Majd 14 órától az egyházi és világi kórusok hangversenye lesz hallható a siklósi református templomban, itt 12 kórus fog bemutatkozni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában