A visszaszámlálás elkezdődött

2024.07.26. 10:00

Új kihívásokkal kell szembenézni a globális felmelegedés miatt

A franciák egy 81 perces természetfilmmel rukkoltak elő, ami két sarki róka kalandját tárja az érdeklődő közönség elé, így nem meglepő, hogy az alkotás a Kina és Yuk: Két sarki róka kalandjai címet kapta. A pécsi Cinema City Guillaume Maidatchevskya rendezését július 26-án két alkalommal – 10:20; 16:10 – vetíti.

Czeczon Enikő

Mindennapi túlélés jellemzi az életet az Északi-sarkon, ahol a hó és a jég uralkodik. Ezen a zord vidéken él Kina és Yuk, két bátor sarki róka, akik hamarosan szülők lesznek. Élőhelyük azonban már nem olyan, mint régen, a globális felmelegedés mindenki számára új kihívásokat tartogat. Yuk vadászni megy, de csapdába esik egy sodródó jégtáblán. Kina így magára marad, és nincs más választása, ismeretlen területekre merészkedik, még az emberek közé is. Már csak néhány nap van hátra a kicsik születéséig, a visszaszámlálás elkezdődött. Vajon a sarki róka szülőknek sikerül újra egymásra találniuk a kölykök világra jövetele előtt?  

A film leírásában is szerepel, hogy ez a vadonban játszódó kaland a szerelem, a remény, a barátság és a kitartás meséje, ami mind a gyerekeknek és a felnőtteknek is tanulságos lehet.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában