Debrecenben is szeretik

2024.07.14. 15:00

Jubilál a Lakatfal

Dalnoky Ferenc debreceni író, gyűjtő kezdeményezésére alakították ki tizenötéve a pécsi Lakatfal tiszántúli párját. A debreceni Kulcsos kapu másfél évtized alatt valóságos zarándokhellyé vált - számolt be róla a haon.hu.

Bama.hu

Forrás: haon.hu

Tizenöt éve, 2009. július 3-án átadták a pécsi Lakatfal Debreceni „párját” a Batthyány utca 26. szám alatt. A debreceni Kulcsos kapu az évek alatt a szerelmesek valóságos zarándokhelyévé vált, legalábbis erről árulkodnak az évek alatt rajta elhelyezett, megszámlálhatatlan mennyiségű kulcsok, lakatok.

A Kulcsos kapu kezdeményezője Dalnoky Ferenc debreceni író, a Homokkerti capriccio szerzője, elkötelezett retrógyűjtő és -szakértő volt. A Hajdú-bihari Napló korabeli híradásából kiderült, az ötletet Pécsről importálta, ahol az íróban – feleségével sétálva, s a Lakatfalon „örök nyomot hagyván” – ötlött fel a kérdés: ha ott vannak a lakatok, hol lehetnek a kulcsok? A választ végül ő maga adta meg azzal, hogy Debrecenben, a Batthyány utca 26. szám alatt kezdeményezte a Kulcsos kapu felállítását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában