Felfedezés

2024.07.26. 19:15

Idén is várja a kultúrakedvelőket a Múzeum Utca Plusz

Az augusztusi hosszú hétvégén Pécs egyik varázslatosabb szeglete tárul fel – tájékoztatja a közönséget a Janus Pannonius Múzeum. Megnyílnak ugyanis a Káptalan utca udvarai augusztus 16. és 18. között a Múzeum Utca Plusz programsorozat keretében.

Mohay Réka

„Felfedezés, alkotás, kapcsolódás, egyedi miliő: nyári szellemi pezsgéssel vár szeretettel a Janus Pannonius Múzeum!” – írják a szervezők, de egy további jó hírt is hozzátesznek: a rendezvény látogatása ingyenes!
A program idén is változatosnak ígérkezik. Lesznek többek között színházi előadások: a fiatalok Patkó Bandi legendáját ismerhetik meg a KL Színház tolmácsolásában a Psycho Mutants zenéjére, az idősebb korosztályt a Néma hasábok című rendhagyó Pilinszky-est várja Schaár Erzsébet Utca tárlatában.
A Kereszt és félhold fantázianevet kapó történelmi felvonulás mellett a Múzeumok Éjszakája során nagy sikert aratott élő társasjátékok is helyet kapnak a rendezvényen.
Továbbá irodalmi programok, kézműves foglalkozások, múzeumi zsibvásár és kertmozi is várja az érdeklődőket. Nem utolsó sorban különféle tematikus vezetések során ismerhetik meg közelebbről a látogatók a Janus Pannonius Múzeum kiállításait.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában