Tárlat

2024.07.17. 15:40

Divat- és textiltervező hallgatóknak nyílik kiállítása Pécsen

Czeczon Enikő

Fotó: Lila Louisa

Újabb kiállítás nyílik július 18-án, délután 7 órakor a Nádor Galériában (Pécs, Széchenyi tér 15.). A tárlat a @pte_fashion címet viseli. 

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Design és Médiaművészeti Intézet szervezésében valósul meg a bemutató, ahol a Tárgyalkotás alapképzés Divat és textiltervező specializációt választó hallgatók öltözéktervező és autonóm textilművészeti alkotásai lesznek megtekinthetők.  

Ez a specializáció 2021 őszén indult el az egykori Zsolnay rezidencia felújított épületében. Az intézmény továbbtanulási lehetőséget öltözéktervező és autonóm textilművészeti csoportokban biztosít a hallgatók számára. Előbbi csoportban a funkcionális és esztétikus ruházat, míg utóbbiban a szövött káprit áll a középpontban. 

A kiállítást július 18-án Konsánszky Dóra divattervező, ruhatervező iparművész és mesteroktató nyitja meg, amely augusztus 2-ig megtekinthető a galéria nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig délután 2 órától 6 óráig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában