Közösségfejlesztés

2024.06.19. 20:15

Vajdasági magyar pedagógus kapta a Jó ember-díjat

Június 16-án a Pécsváradi vár adott otthont az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díj átadójának.

Czeczon Enikő

Az ünnepélyes eseményen az elismerést Rózsa Zsombor vajdasági magyar pedagógus, sakkmester, építőmérnök kapta közösségfejlesztő tevékenységéért, a sakk oktatási alkalmazásáért, népszerűsítéséért. 

A Judit Hagner Németországban élő magyar származású szobrászművész által megalkotott díjat tizenkilencedik alkalommal ítélte oda a Káplár László Alapítvány.  

Az idei esztendő díjazottjáról azt írták, hogy azon munkálkodik, hogy a fiataloknak tudáson és erkölcsi alapokon nyugvó jövőképet adjon, fejlessze kreativitásukat, gondolkodásukat, képességeiket a sakkon, kreatív foglalkozásokon, játékokon, saját kidolgozású programokon. 

Rózsa Zsombor az elmúlt évek alatt több egyedülálló és saját ötleten alapuló sakkot népszerűsítő programot, színházi performanszot és sokakat vonzó megmozdulásokat is szervezett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában