A kiméra

2024.06.19. 10:30

Különleges képesség: a férfi be tudja azonosítani az eltemetett kincsek helyét

Június 19-én újra nagyvásznon A kiméra című olasz-francia-svájci filmdráma, amelyet a pécsi Apolló Mozi este fél 8-kor tűz műsorra.

Czeczon Enikő

A film középpontjában egy olasz csapat áll, akik etruszk sírokat rabolnak ki. A főhősünk egy brit férfi, aki szintén tagja ennek a csoportnak, aki a börtönből kiszabadulva tér vissza hozzájuk, bár nem szívesen teszi, hiszen a csapat hagyta, hogy egy korábbi rablásért egyedül vigye el a balhét. Azonban hamar kiderül a filmből, hogy a férfinak nincs hová mennie, és választása sincs. Arthurnak van egy különleges képessége – képes beazonosítani az eltemetett kincsek helyét –, a férfi azonban társaival ellentétben nem a pénzért rabol sírokat, hanem azért, mert az álmaiban az ő "kimérája" elveszett szerelme, aminek emléke kísérti újra meg újra. Ő az elillant boldogságot, a jóvátehetetlen múltat kutatja a föld alatt. 

A film főszerepét A koronából, és a Challengersből ismert Josh O’Connor játssza, akit az Európai Filmdíj ünnepségen a Legjobb európai színész kategóriában jelölték.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában