Fesztivál

2024.06.07. 11:00

Közel 500 diák mutatja meg tehetségét

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Bencsik Adam

Az egész országból érkeznek a diákok június 7-én és 8-án a Leőwey Klára Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Program Művészeti Fesztiváljára. A röviden csak AJTP Fesztiválnak nevezett esemény ötlete 2000-ben született meg az intézmény akkori igazgatónője, dr. Szolcsányi Jánosné és Zalay Szabolcs, a gimnázium mai vezetője fejében.  

A rendezvény azóta már hagyománnyá vált, viszont a járvány ideje alatt egy alkalommal elmaradt, egyszer pedig online tartották a fesztivált. Ezeket nem számítva a 2024-es esemény a huszonkettedik élőben megvalósuló összművészeti rendezvény.  

Az idei esztendőben összesen tizennyolc iskolából, a pécsiekkel együtt közel ötszáz fiatal gyűlik össze, akik több kategóriában is nevezhettek az alkalomra: prózamondás, színjátszás, tánc, hangszeres zene, versmondás, ének, irodalmi-, képzőművészeti alkotás, film és egyéb kategóriában is nevezhettek.  

Az AJTP keretében a művészetek segítségével fejlesztik és bontakoztatják ki a gyerekek tehetségét, valamint közösség építő szerepet is ellát a program. A fesztivál pedig jó lehetőség arra, hogy közönség előtt is bemutathassák képességeiket a diákok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában