Nagy élmény volt

2024.06.05. 14:40

Jubileumát ünnepelte a színházi találkozó Komlón

A székesfehérvári Örökség Csoport Feszített víz című előadása nyerte a jubileumi, 10. Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap délután tartották.

Wald Kata

Fotó: Jámbori Tamás

Idén immár tizedik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medence legnagyobb magyar nyelvű amatőr színházi seregszemléjét Komlón, a KASZT-ot - a május 30. és június 2. közötti fesztiválon tíz versenyprogramot láthatott a közönség, és négy nap során grandiózus off-programok is felejthetetlen élményt kínáltak a közönségnek.

A szervezők tájékoztatója szerint a 10. jubileumi fesztivál fődíját elnyert produkciót színpadra állító Somos Ákos nyerte el a legjobb rendezői díjat. A darabban szereplő Balogh Mihálynak színészi különdíjat ítéltek oda. A második díjat a bácskertesi Sturcz József Színjátszó Csoport vehette át, harmadik lett a bajai Rábl Színpad Johanna előadása, melynek főszereplője, Hodován Jolán érdemelt ki színészi különdíjat. A legjobb női alakítás díját Törsök Márta nyerte el a székesfehérvári Szabad Színház A szent család című darabjában nyújtott teljesítményéért. A legjobb férfi alakítás elismerést Inhof Lászlónak ítélték oda a pécsi Janus Egyetemi Színpad A professzor vallomása című darabjában a kiemelkedő játékáért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában