Élmény a javából

2024.06.20. 16:52

Elfoglalják a SZIT-et a sulizenekarok és a középiskolások, érdemes lesz kilátogatni

Czeczon Enikő

Június 21-én Pécs belvárosának egyik ikonikus helyszínén, a Szent István téren a város középiskolásai és zenekarai közösen ünneplik a 2023/24-es tanév végét. Az esemény hivatalos kezdése délután fél 5, amelynek megrendezését a Magyar Művészeti Akadémia Pécsi Regionális Munkacsoportja támogatja.  

2022-ben Radóczy Jusztinának, a Leőwey Klára Gimnázium Zenei Műhely vezetőjének fejéből pattant ki az az ötlet, hogy az intézményben évek óta megrendezett tanévzáró koncertjét elérhetővé teszi a város diákjai és zenekarai számára. A tavalyi esztendőben tizenöt sulizenekar lépett fel, ami kiegészült még a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Elektronikus Zenei Tanszékének csoportjával, valamint olyan crossover formációkkal, amelyek a magyar népzenei hagyományokat ötvözik a modern zenével.  

2023-ban mintegy 800 fős közönséget vonzott az esemény, és ez, valamint az azt megelőző sikerek egyértelműen mutatják, hogy szükség van ilyen jellegű közösségi élményt nyújtó rendezvényekre a fiatalok körében. Az pedig, hogy az MMA Pécsi Regionális Munkacsoportja támogatja a rendezvényt, azt teszi lehetővé, hogy még több diák és zenekar kapjon bemutatkozási lehetőséget. 

A fesztivál szervezőiről és a fellépőkről bővebb információ található a MiniSZIT Fesztivál Facebook-oldalán

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában